TRENDING
  • 22:34 » Ministerul Educației a virat banii pentru bursele elevilor pe lunile septembrie și octombrie
  • 22:27 » Un bărbat din Satu Mare a aflat că are BMW când a mers să plătească impozitele
  • 22:18 » Un băiat din Sibiu, în vârstă de 12 ani, este căutat de Poliție, după ce a plecat în urmă cu o zi de acasă
  • 22:13 » Un șofer a lăsat mașina pe o stradă care urma să fie asfaltată. Muncitorii au acoperit-o cu folie și au turnat ciment în jurul ei
  • 22:09 » Proprietarul Ferrari și-a cumpărat o mașină Dacia și îi place foarte mult: Avem și șofer la ea
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Legume și fructe

Produsele de origine vegetală sunt recomandate în orice perioadă a anului, dar mai mult vara. Atât fructele, cât și legumele conțin o cantitate mare de apă, ceea ce ajută la o bună hidratare. Consumul lor este benefic mai ales în zilele caniculare. Optează pentru orice tip de fruct sau de legumă care-ți sunt pe plac, mai ales cele care cresc în zona în care locuiești!

Care sunt fructele și legumele recomandate vara

Fructe: cireșe, pepene roșu, pepene galben, rubarbă, căpşune, frăguţe, mure, agrişe, coacăze negre şi roşii, caise, kiwi, piersici, zmeură, mere

Legume: fasole verde, mazăre, ceapă, morcovi noi, conopidă, sparanghel, castraveţi, dovlecei, cartofi noi, roşii, broccoli, ţelină frunze şi tulpină, ardei, vinete, porumb, verdeţuri, varză

Poți folosi fructele și legumele pentru a prepara cele mai delicioase dalate de varză

Pește

Printre altele, peștele este un aliment ușor de digerat, cu puține calorii și cu micronutrienți esențiali pentru sănătate. Iodul este unul dintre ei, dar poate fi evidențiat și calciul. Consumul de pește este recomandat de cel puțin două ori pe săptămână.

Lactate

Spune „da” lactatelor, mai ales vara, când simți nevoia de răcorire. Poți bea o sana, un chefir sau un lapte bătut, în loc de un suc carbogazos din comerț. Efectul de răcorire și de hidratare va fi unul mult mai bun.

Versiunile de lactate degresate pot fi evitate, deoarece o cantitate bună de vitamine liposolubile este eliminată împreună cu grăsimile. Exemple pot fi vitaminele A și D. Uită-te totuși pe etichetă și ai grijă ca lactatele pe care le consumi să nu conțină zaharuri.

În plus faţă de cele de mai sus, ceaiul verde – cald sau cu gheață – este un excelent mijloc de hidratare. Ceaiul verde este una dintre cele mai sănătoase băuturi de pe pământ. Este încărcat cu antioxidanți, minerale și nutrienți care vă pot îmbunătăți sănătatea. Consumul de ceai în loc de băuturi răcoritoare zaharoase este calea de urmat atât pentru vară, cât și pe tot parcursul anului.

 

sursa: libertatea.ro


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide