BREAKING NEWS
  • 23:25 » O femeie de 35 de ani a căzut secerată pe stradă, în timp ce își ducea copilul la școală. A fost transportată la spital în comă
  • 23:23 » Dosarul Caracal | Gheorghe Dincă a fost CONDAMNAT la 30 de ani de închisoare pentru ororile comise
  • 23:21 » Ce nu mai voie să faci în Sectorul 6 al Capitalei. Amenzile sunt mari
  • 22:25 » Simona Halep nu se mai ascunde. Cu cine s-a afișat sportiva în plină zi. Toni Iuruc e istorie
  • 22:23 » O nouă moarte suspectă în Rusia. Aliatul lui Putin „a căzut de la mare înălțime”
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Ce se întâmplă cu atacurile cibernetice în România: anunțul făcut de SRI

România, printre numeroase țări, este ținta unui val de atacuri cibernetice, în contextul războiului din Ucraina. Începând cu luna octombrie a anului trecut, tipologia și diversitatea atacurilor cibernetice au crescut și au afectat nu numai țara noastră, cât și țările din jurul României.

Generalul SRI Anton Rog, director Centrul Naţional Cyberint, a vorbit despre oportunităţile digitale ale României şi valorificarea lor, dar si despre evoluţia peisajului cibernetic, în cadrul evenimentului Microsoft Envision, organizat online de compania americană.

”Odată cu începerea digitalizării și pătrunderea tehnologiei atât în zona publică, cât și în zona privată suprafața de atac crește și trebuie să rămânem vigilenți. Trebuie să rămânem tehnologic apropiat de nivelul solicitat pentru a asigura securitatea acestor infrastructuri”, a spus generalul de brigadă al Serviciului Român de Informaţii (SRI).

Atacurile cibernetice în România

El a mai menționat că nivelul de digitalizare al României este abia la început, însă țara noastră este vizitată frecvent de actori cibernetici: “Faptul că nu sunt făcute publice astfel de atacuri se datorează efortului pe care îl facem din punct de vedere uman și tehnologic. Practic, la nivelul centrului Național Cyberint există un Security Operation Center (SOC construit din bani europeni prin intermediul căruia noi oferim servicii de securitate cibernetică pentru toate instituțiile din arcul guvernamentală al României”.

Centrul Național Cyberint împreună cu Ministerul Educației a dezvoltat programe educaționale universitare și la nivelul liceelor specializate pe partea practică din Cyber Security. Astfel, începând cu anul 2019 avem deja absolvenții de cursuri postuniversitare sau de Master care ”formează masa critică de specialiști din România”.

Rusia lansează un val de atacuri cibernetice care au repercusiuni și asupra țărilor adiacente țării țintă. Așadar, nu a crescut neapărat numărul de atacuri, ci a crescut numărul actorilor care inițiază atacuri. Iată ce spune SRI.

Astfel, potrivit Economica, Cyberint din cadrul SRI a identificat cel puțin trei grupări de criminalitate cibernetică. Acestea sunt asociate cu instituții din Rusia (FSB, SVR și GRU) care au desfășurat acțiuni de criminalitate informatică pe teritoriul României.

sursa: playtech.ro


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

×

Dă-ne un like pe Facebook

Facebook
Închide
Închide