TRENDING
  • 14:08 » Ești obligat să acorzi prioaritate atunci când șoferul din față semnalizează schimbarea benzii?
  • 14:02 » Panouri solare folosite pe post de garduri de grădină. La ce prețuri infime se vând
  • 14:00 » Ploiești: Facilitate fiscală la impozitul pe clădire pentru cei care au investit/investesc în lucrări privind creșterea performanței energetice
  • 13:56 » Producția de energie fotovoltaică este la un nivel record, pe fondul unui consum extrem de redus
  • 13:50 » Se modifică Legea Pensiilor înainte de 1 septembrie! A apărut o problemă legată de bani. Ce se va întâmpla cu milioane de pensii până la urmă
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Ce se întâmplă cu rusul care trăiește în SUA și a spus “Haideţi să ne unim şi arătăm tuturor o Rusie puternică!”

Superstarul rus din NHL, Alexander Ovechkin, care joacă pentru Washington Capitals, este sub tirul criticilor în Statele Unite pentru susţinerea sa faţă de preşedintele rus Vladimir Putin.

  • Liga 1: Voluntari – CFR Cluj, miercuri, 20:00, Digi Sport 1
  • Liga 1: CS Mioveni – Universitatea Craiova, miercuri, 17:30, Digi Sport 1

Alexander Ovechkin, criticat în SUA pentru că îl susține pe Putin

Galerie Foto

Ovecikin, în vârstă de 36 de ani, este una din legendele ligii nord-americane de hochei pe gheaţă, un erou pentru fanii lui Washington Capitals, de la câştigarea Cupei Stanley în 2018.

De când ţara sa, Rusia, a lansat o acţiune militară contra Ucrainei săptămâna trecută, Alexander Ovechkin este în centrul atenţiei. Originar din Moscova, hocheistul nu şi-a ascuns niciodată susţinerea pentru Putin, mergând chiar până la lansarea unui site web “PutinTeam” în 2017, care îi îndemna pe compatrioţii săi să se unească în spatele liderului rus.

“Eu sunt convins că suntem mulţi cei care îl susţinem pe Vladimir Putin. Haideţi să ne unim şi arătăm tuturor o Rusie puternică!”, a scris acesta.

Alexander Ovechkin și-a nuanțat declarațiile după ce a fost criticat

În lumea animalelor mecanismele de adaptare sunt fascinante chiar și la scară mare. Hai să vezi Giganții: Istorii de adaptare, azi de la 22:00!

Însă chiar dacă poza sa de profil pe Instagram îl înfăţişa alături de liderul rus, un mare amator de hochei, el a apărut mai rezervat într-o conferinţă de presă pe 24 februarie, la câteva ore după invazia rusă în Ucraina.

“Vă rog, fără război. Puţin contează cine este în război, Rusia, Ucraina sau alte ţări. Eu cred că trebuie să trăim în pace”, a spus jucătorul de hochei.

“Putin e președintele meu. Dar, așa cum am mai spus, eu nu fac politică. Eu sunt sportiv și, după cum bine știți și am mai spus, sper ca totul să fie bine cât mai curând. E o situație foarte dificilă pentru ambele părți în acest moment. Sper ca totul să se termine cât mai repede.”, a mai spus Alexander Ovechkin.

Presa din SUA îl critică în continuare pe Alexander Ovechkin

Deși și-a nuanțat declarațiile, Alexander Ovechkin este pus în continuare la zid de presa din SUA.

Mai mulți jurnaliști au catalogat afrmațiile lui Ovechkin ca fiind în continuare “mieroase” și au pus la îndoială capacitatea unuia dintre cei mai mari sportivi ai Rusiei de a influența situația.

Ovechkin a fost numit un “laș lingușitor” de către americani, informează france24.com“Pentru Ovechkin, să spună că nu poate face nimic, e o tentativă jalnică de a se subestima. Cel mai mare sportiv rus este venerat la el acasă și practică cel mai popular sport din Rusia. Ar putea să facă diferența ieșind să vorbească, dar el alege să nu o facă.”, au mai notat americanii de la SB Nation.

Montreal Gazette și Toronto Globe sunt alte două publicații care l-au criticat pe hocheistul rus pentru lipsa de implicare în războiul din Ucraina.

Sursa: Digi24

Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide