TRENDING
  • 16:31 » Haos în 18 spitale după un atac cibernetic de tip ransomware. MS: Sistemul e nefuncțional. Măsuri de prevenție pentru celelalte spitale
  • 16:29 » Atac la granița României, locuitorii din Tulcea și Galați au primit mesaje RO-Alert. Trei răniți în exploziile din Ismail. Reacția MApN
  • 22:34 » Ministerul Educației a virat banii pentru bursele elevilor pe lunile septembrie și octombrie
  • 22:27 » Un bărbat din Satu Mare a aflat că are BMW când a mers să plătească impozitele
  • 22:18 » Un băiat din Sibiu, în vârstă de 12 ani, este căutat de Poliție, după ce a plecat în urmă cu o zi de acasă
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Oboseala este primul semn că ar trebui să mergi imediat la culcare

Multă lume este de părere că oamenii ar trebui să meargă la culcare la o anumită oră, imediat după ce soarele apune, însă cercetătorii nu sunt de acord cu asta. 

 

Hormonii pot deregla somnul foarte ușor

 Momentele zilei pot influența și ele acest ciclu, deoarece în momentul în care afară este lumină, corpul va simți nevoia să stea treaz și să fie productiv, pe când, în momentul în care începe deja să se însereze, acesta va da semne de oboseală.

 

Substanța care ne poate ajuta să adormim

Așa cum am spus și mai sus, momentul în care un om adoarme și se trezește este în strânsă legătură cu momentul în care soarele răsare sau apune. În momentul în care soarele răsare melatonina, cea care ne face să adormim, este suprimată de creierul nostru pentru a putea fi energici e toată perioada zilei. 

 

Poate părea greu la început, mai ales pentru cei care sunt obișnuiți cu un ritm haotic de a face lucrurile, însă treptat acest lucru va da rezultate.


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide