BREAKING NEWS
  • 14:26 » Satul din România unde oamenii plătesc de 7 ori mai mult pentru apa folosită: „O plătesc, dar n-am consumat-o”
  • 14:20 » Ce e pe cale să facă România și de ce 2022 va fi la fel de importat ca 2007, anul intrării în UECe e pe cale să facă România și de ce 2022 va fi la fel de importat ca 2007, anul intrării în UE
  • 14:16 » UE ia în calcul crearea unei diplome universitare europene, recunoscută automat în toate ţările membre
  • 14:14 » A început ședința CSAT despre Rusia. Este analizează situația de securitate din Zona Mării Negre și de pe Flancul Estic
  • 14:11 » Rata de incidență crește rapid în toate județele. Cel mai mare număr de cazuri noi de COVID-19
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Caperele sunt boboci imaturi de flori de la arbuștii Capparis, care cresc peste tot în Marea Mediterană, și au și o istorie. Planta datează de cel puțin 2.000 de ani î.Hr. – este menționată în epopeea sumeriană Gilgamesh, care a fost înscrisă pe tăblițe de piatră.

Una dintre principalele zone de producție este insula italiană Pantelleria, unde se spune că cresc cele mai bune capere din lume.

Amplasarea insulei între Tunisia și Sicilia explică în mare măsură apariția lor în atât de multe bucătării diferite. Îi vei găsi din belșug în bucătăria din Orientul Mijlociu, Africa de Nord și Mediterană și sunt deosebit de comune în mâncărurile italiene și siciliene.

Mugurii sunt culeși manual, ceea ce înseamnă că pot fi scumpi la cumpărare, dar sunt mult prea delicați și fragili pentru a fi culeși la mașină.

 

 

Sursa: Libertatea.ro


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

×

Dă-ne un like pe Facebook

Facebook
error: Continutul este protejat!
Închide
Închide