BREAKING NEWS
  • 0:25 » Premierul Ciucă anunță plafonarea prețului la energie și la gaze, de la 1 februarie
  • 0:23 » Gradul de siguranță în școli, între 76 și 82%, spune Cîmpeanu. Ce a răspuns ministrul la întrebarea „cum își trimite copilul la școală”
  • 0:22 » Ciucă: Un milion de facturi trimise greșit vor fi refăcute, fără ca oamenii să fie debranşaţi sau să plătească penalități
  • 0:20 » FOTO: Un minor şi doi tineri din Afganistan, depistaţi la frontiera Giurgiu, ascunşi într-un TIR turcesc
  • 0:19 » Clipe de groază pe un drum național Bistrița-Năsăud. Doi tineri au ajuns în spital
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Cea mai mare frică pe care o au acum companiile din România. Managerii îngheață angajările până în toamnă!

Cei care își caută un loc de muncă vor trebui, în viitor să le trimită posibililor angajatori un CV video

Firmele din România nu se grăbesc să facă noi angajări până la toamnă, de teama valului patru al pandemiei de coronavirus. Un sondaj realizat în la finalul lunii mai arată că 57% dintre managerii chestionați afirmă că vor relua angajările la toamnă, iar 32%, abia în 2022. Este vorba de o prudență din partea companiilor, a explicat la Digi24 Raluca Pârvu, specialist în resurse umane. Ea a adăugat că abia din 2022 se va putea vorbi de majorări salariale.

Deși relaxarea restricțiilor a adus speranță în sectorul economic, piața muncii nu se va deschide în perioada următoare, deoarece firmele așteaptă ca veștile bune privind pandemia să se confirme.

57% dintre managerii chestionați afirmă că vor relua angajările la toamnă, iar 32%, abia în 2022. Doar 9% spun că vor face angajări în următoarele 3-5 luni, arată un barometru realizat de compania de consultanță Frames.  Barometrul a fost realizat la finalul lunii mai, pe un eşantion de 300 de firme din diverse domenii de activitate, la care au răspuns 1.736 de persoane.

Raluca Pârvu, specialist în resurse umane, a explicat la Digi24 că, pentru a face noi angajări, companiile trebuie să aibă un business nou, care să ducă la nevoia reală de noi recrutări.

masca serviciu persoane vaccinateTot mai multe companii renunţă la primele de Crăciun, din cauza COVID-19

“Unele industrii au această nevoie, cum sunt cele cu afaceri sezoniere sau ale căror produse se consuma mai mult în sezonul cald.

Pentru altele, chiar dacă businessul există, este și o tendință de a menține o atitudine conservatoare până avem o vizibilitate mai bună cu ce se întâmplă cu pandemia.

Este vorba de o prudență impusă de grupuri, pentru companii care fac parte din multinaționale care, în țările lor de origine, se confruntă cu mai multă criză economica decât avem noi de traversat. Așa că își mențin ideea conservatoare de a nu face angajări. Piața este împărțită”, a spus Raluca Pârvu.

Ea a explicat că atitudinea conservatoare se referă și la menținerea angajaților: “Cine a trebuit să facă anumite restructurări de dimensiuni rezonabile, de 5-10%, le-a făcut deja în pandemie. Acum avem acest scenariu conservator de menținere a ce avem”.

Specialistul în resurse umane a adăugat că probabil în toamnă, companiile vor profita de bugetul nefolosit pentru recrutări, ca să se pregătească pentru 2022, an care se anunță mai favorabil pentru piața muncii.

Ideea generală este acum păstrăm ce avem și din a doua parte a anului, poate dăm drumul la noi recrutări dacă piața ajută“, a afirmat Pârvu.

În ceea ce privește salariile la care ar trebui să se aștepte viitorii angajați, ea a spus că foarte puține companii au crescut salariile, aici fiind vorba despre firmele din IT.

Pe de altă parte, măririle salariale au fost deja dispuse în primăvară în firmele care au avut această posibilitate, așa că viitoare creșteri ale veniturilor ar putea fi acordate în cel mai bun caz în 2022, a adăugat ea.

sursa digi24


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

×

Dă-ne un like pe Facebook

Facebook
error: Continutul este protejat!
Închide
Închide