TRENDING
  • 22:33 » Cât rezistă canabisul în organism. Cazul unui tânăr depistat pozitiv la două săptămâni de la consum
  • 22:32 » La ce distanță poți avea fereastra de lumină față de proprietatea vecină. Interdicția impusă de lege
  • 22:32 » „Regele” Hagi împlinește 58 de ani. Cel mai iubit fotbalist, despre copilărie: „Jucam pe stradă, în picioarele goale”.
  • 22:32 » Test de cultură generală: „Mâna-ntinsă care nu spune o poveste nu primește pomană“
  • 22:31 » Povestea „generalului de fier“ al Ucrainei care de aproape un an ține piept armatei lui Vladimir Putin
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Cei 15 români evacuați din Afganistan se întorc în țară, astăzi

romani evacuati afganistan

Cei 15 români evacuați din Afganistan se întorc, sâmbătă, în țară. Foto: Facebook/@ForteleAerieneRomane

 

Românii evacuați din Afganistan se întorc, sâmbătă, acasă. Aeronava C130 Hercules a Forțelor Aeriene Române care i-a luat de la Kabul va ajunge în România în jurul orei 13, la baza 90.

Este vorba de 14 dintre românii recuperați ieri. Cei care au ajuns la aeroportul din Kabul și care vor ajunge astăzi în Români și o altă persoană, tot român, care a ajuns la aeronavă alaltăieri.

În avionul Hercules se vor întoarce și patru bulgari. Aterizarea este programată la ora 13:00, la baza 90 din Otopeni.

Toate persoanele vor ajunge în România după mai multe zile în care ministerul de externe a încercat să-i ajute să ajungă în siguranță pe aeroportul din Kabul.

Până în acest moment, acestea ar fi toate persoanele care au solicitat repatrierea. MAE face apel la românii din Kabul care doresc să se reîntoarcă să încerce să ia legătura cu ambasada de la Islamabad.

În afară de cele 15 persoane care urmează să ajungă în țară, alți doi români au fost evacuați din Afganistan.

MAE: Alți 17 cetățeni români au propriile planuri de evacuare

Alți 17 cetățeni români care se află în Afganistan dar care nu au solicitat repatrierea, au propriile planuri de evacuare, stabilite de angajatorii lor, a afirmat la Digi24 ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu. Aceștia se vor întoarce în țară cu zboruri puse la dispoziție de companiile pentru care lucrează.

„Le-am prezentat de fiecare dată oportunitățile de evacuare atunci când avionul militar a ajuns în aeroportul din Kabul, însă au spus că preferă să folosească planurile de evacuare pe care le au deja la dispoziție”, a precizat ministrul MAE.

Potrivit ministrului, pe lângă cei 14 care se află în acest moment în aeroportul din Kabul, un singur cetățean român a mai solicitat evacuarea. El lucrează pentru un program ONU și încearcă împreună cu un convoi al Organizației să ajungă în siguranță la aeroport.

Ministrul a adăugat că oamenilor le este greu să ajungă la aeroportul din Kabul pentru că există o serie de obstacole, de puncte de control, care sunt controlate de diverse facţiuni ale mişcării talibane.

Sursa: Digi24

Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

X
Facebook
Închide
Închide