TRENDING
  • 12:33 » Avarie majoră la CET București Vest și CET Grozăvești. Mii de blocuri din Capitală au rămas fără apă caldă
  • 12:31 » Un bărbat a plătit 13.000 de euro pe un utilaj pe care nu l-a mai primit. “Chilipirul” era de fapt o escrocherie anchetată în Germania
  • 12:28 » Directorul Poştei, anunț despre plata pensiilor. „Dacă primim banii vineri, le ducem mai repede”
  • 11:52 » Accident grav în București. Un tramvai a lovit o ambulanță care ducea un pacient la spital
  • 11:49 » O femeie din Arad a fost prinsă în flagrant în timp ce lua 5.000 de euro mită de la o altă femeie, pentru a-i elibera soțul din arest
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Cel puțin 13 morți într-o stațiune turistică din Italia, după ce o cabină de teleferic s-a prăbușit de la înălțime!

Cel puțin 13 oameni au murit și alți doi au fost răniți în nordul Italiei, după ce o telecabină s-a prăbușit. Printre victime sunt și copii. Tragedia a avut loc în staţiunea Stresa din regiunea Piemont, pe malul lacului Maggiore. 

Telecabina se afla în urcare, la aproximativ 100 de metri de vârful muntelui, în momentul în care s-a rupt un cablu

În imaginile transmise de pompieri se văd rămăşiţele cabinei într-o zonă împădurită extrem de abruptă, ceea ce îngreunează mult accesul.

Telecabina trecuse prin ample operațiuni de modernizare între 2014 și 2016, care au costat peste 4 milioane de euro.

Telecabina s-a prăbușit într-o zonă înaltă a muntelui 

ACTUALIZARE ORA 18:00 La Repubbblica și Corriere della Serra anunță că bilanțul a crescut la 13 morți.

Unul dintre copiii grav răniți este intubat și a avut nevoie de resuscitare.

Telecabina, care pornise din stațiunea Stresa, de pe malul lacului Magiore, era în urcare către vârful Mottarone, un traseu care se face în 20 de minute.

ACTUALIZARE ORA 17:30 Accidentul din Italia s-a soldat cu cel puțin 12 morți, potrivit unui nou bilanț furnizat de autorități. Corriere della Sera transmite că ar fi chiar 13 decese, dar nu precizează sursa acestei informații. Doi copii sunt în stare gravă. Printre persoanele care au decedat s-ar număra turiști germani.

Potrivit unor noi informații, în telecabină s-ar fi aflat 15 persoane. Telecabina avea o capacitate maximă de 35 de persoane, iar firul s-a rupt – deocamdată din motive necunoscute – în timp ce aceasta se afla într-unul dintre cele mai înalte puncte ale traseului.

Accesul este dificil, iar unul dintre vehiculele pompierilor trimise pentru a veni în ajutor s-ar fi răsturnat, însă nu sunt victime.

 

ACTUALIZARE ORA 16:00. Nouă oameni au murit în tragedia petrecută în nodul Italiei și doi copii, de 5 și 9 ani sunt în stare gravă și au fost transportați la spital, relatează publicația italiană Corriere della Sera. În interiorul cabinei de teleferic se aflau cel puțin 11 persoane, iar accidentul a fost provocat de ruperea unuia dintre cabluri.

Știrea inițială:

Cel puțin opt persoane au murit şi altele sunt rănite grav, după ce o cabină de teleferic s-a prăbușit de la înălțime, duminică, pe malul lacului Maggiore, în nordul Italiei, relatează BBC.

Tragedia s-a petrecut în staţiunea balneară Stresa din regiunea Piemont, pe malul lacului Maggiore, în nordul Italiei.

“Bilanţul provizoriu este de opt morţi şi doi răniţi transportaţi de urgenţă la spitalul pediatric Regina Margherita din Torino”, a precizat purtătorul de cuvânt al echipei salvatorilor italieni, Walter Milan.

În imaginile făcute publice pe Twitter se vede cabina de teleferic prăbușită într-o zonă abruptă din regiunea turistică. Accesul salvatorilor a fost îngreunat, mai scrie sursa citată.

Accidentul ar fi fost cauzat de ruperea unui cablu, pe partea cea mai înaltă a traseului, ceea ce a dus la căderea cabinei în care se aflau 11 persoane, conform agenţiei de presă ANSA.

Telefericul leagă stațiunea Stresa de Muntele Mottarone care, de la o înălţime de aproape 1.500 de metri, oferă o privelişte spectaculoasă asupra Alpilor.

sursa digi24


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide