TRENDING
  • 22:34 » Ministerul Educației a virat banii pentru bursele elevilor pe lunile septembrie și octombrie
  • 22:27 » Un bărbat din Satu Mare a aflat că are BMW când a mers să plătească impozitele
  • 22:18 » Un băiat din Sibiu, în vârstă de 12 ani, este căutat de Poliție, după ce a plecat în urmă cu o zi de acasă
  • 22:13 » Un șofer a lăsat mașina pe o stradă care urma să fie asfaltată. Muncitorii au acoperit-o cu folie și au turnat ciment în jurul ei
  • 22:09 » Proprietarul Ferrari și-a cumpărat o mașină Dacia și îi place foarte mult: Avem și șofer la ea
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Cele 3 electrocasnice care consumă cel mai mult curent. Îți măresc enorm factura în fiecare lună

În timpul lunilor de vară, factura de energie electrică crește. Mai ales din cauza utilizării sporite a anumitor dispozitive electrice. Ne referim aici la aerul condiționat sau ventilatoarele. Le-am folosit mai tot timpul, în special din cauza căldurii intense din ultimele săptămâni și a creșterii prețurilor la energie. Deși le folosim continuu, cu toate astea nu știm care sunt  electrocasnicele care consumă cel mai mult curent. Acestea îți măresc enorm factura în fiecare lună, așa că ar fi cazul, fie să renunți la ele, fie să le folosești mai puțin.

Știi care sunt electrocasnicele care consumă cel mai mult curent?

Specialiștii au analizat consumul de energie al principalelor aparate electrocasnice. La finalul studiului au făcut recomandări care ne permit să economisim și să consumăm mai puțin fără să ne dăm seama.

Conform calculelor făcute de specialiști, aparatele electrocasnice care consumă cel mai mult anual sunt următoarele:

Frigiderul, primul din cele 3 electrocasnice care consumă cel mai mult curent

Un frigider, conform specialiștilor, consumă 662 kWh pe an. Asta înseamnă, în medie,  19% din consumul total al unei gospodării medii. În acest caz o gospodărie folossește aproximativ 3.500 kWh pe an.

Mașina de spălat, al doilea din cele 3 electrocasnice care consumă cel mai mult curent

Specialiștii au constatat că mașina de spălat consumă 255 kWh pe an. Adică7,4% din totalul casei.

Mașina de spălat vase, al treilea din cele 3 electrocasnice care consumă cel mai mult curent

Mașina de spălat vase are un consum de246 kWh pe an, 7% din totalul energiei consumate. În acest sens, una dintre recomandări este de a evita „consumul fantomă, avându-le în priză și cu lumina pilotă aprinsă”. Acest lucru ar include, de exemplu, evitarea lăsării conectate a încărcătoarelor pentru dispozitivele mobile

Dacă nu tșiatți, „consumul în stand-by al unei familii poate fi echivalent cu  375 kWh pe an. Într-o familie cu multe aparate, acest lucru poate fi crescut până la 610 kWh/an, indică organizația.

Recomandări pentru a economisi energia electrică

Unul dintre principalele sfaturi pentru a economisi energie cu frigiderul este să verificați dacă acesta se află departe de sursele de căldură, precum și să efectuați un proces de dezghețare cel puțin de două ori pe an.

De asemenea, se recomandă să nu setați termostatul prea jos, deoarece o temperatură internă cuprinsă între 4 și 6 °C este suficientă pentru a conserva bine alimentele.

Mașina de spălat este un alt aparat electrocasnic dintre cele mai folosite în casă. De aceea, este indicat să se spele în programe cu temperaturi scăzute și cu un detergent ecologic.

Pe de altă parte, dacă umpleți mașina de spălat până la 95% în loc de 80%, veți economisi peste 1.800 de litri de apă pe an, indică specialiștii.

Același lucru se întâmplă și cu mașina de spălat vase, dacă se folosește programul economic, consumul de energie se reduce cu până la 40%.

Sursa: playtech.ro


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide