TRENDING
  • 20:44 » Impact violent pe Valea Dâmboviței! O persoană a fost transportată la spital
  • 20:43 » Crește numărul șoferilor prinși drogați la volan în Dâmbovița! Doi tineri s-au ales cu dosare penale
  • 20:42 » Scene incredibile petrecute pe un bulevard din Târgoviște! Un prahovean a refuzat să oprească la semnalele polițiștilor și a încercat să se ascundă în curtea unui localnic
  • 20:42 » Cât a ajuns să coste să repari o bară de la maşină în service-urile din România. După poliţele RCA, ar putea urma o nouă plafonare
  • 20:38 » Lovitură pentru românii care vor să plece în vacanţă. Cu cât se vor scumpi biletele de avion din vară
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Fericirea

Dintre toate tipurile de emoții, fericirea este cea la care oamenii își doresc cel mai mult să ajungă. Fericirea este adesea definită ca o stare emoțională plăcută care se caracterizează prin sentimente de mulțumire, bucurie, satisfacție și bunăstare.

Acest tip de emoție este deseori exprimat prin:

  • Expresii faciale precum zâmbetul
  • Limbajul corpului tradus într-o poziție relaxată
  • Tonul vocii care este optimist, pozitiv

În timp ce fericirea este considerată una dintre emoțiile umane de bază, lucrurile pe care le credem că vor crea fericire tind să fie puternic influențate de cultură. De exemplu, influențele culturii spun că obținerea anumitor lucruri, cum ar fi cumpărarea unei case sau un loc de muncă bine plătit, va duce la fericire.

Tristeţea

Tristețea este un alt tip de emoție definită adesea ca o stare emoțională tranzitorie, caracterizată prin sentimente de dezamăgire, durere, lipsă de speranță, dezinteres și stare de spirit alterată.

Ca și alte emoții, tristețea este experimentată de toți oamenii în mod natural, din când în când. În unele cazuri, tristețea se poate prelungi și atunci se transformă în depresie. Tristețea poate fi exprimată în mai multe moduri, inclusiv prin:

  • Plâns și dispoziție plângăcioasă
  • Letargie
  • Retragere

Tipul și severitatea tristeții pot varia în funcție de cauza principală, iar modul în care oamenii fac față unor astfel de sentimente diferă de la caz la caz.

Tristețea îi poate determina adesea pe oameni să declanșeze anumite mecanisme de adaptare, cum ar fi evitarea altor persoane, excesul de medicamente și ruminarea asupra gândurilor negative. Astfel de comportamente accentuează sentimentele de tristețe și prelungesc durata emoției.

Frică

Frica este o emoție puternică care poate juca un rol important în supraviețuire. Când te confrunți cu un fel de pericol și experimentezi frică, treci prin ceea ce este cunoscut sub numele de răspuns de luptă sau fugă.

Dezgustul

Dezgustul poate fi afișat în mai multe moduri, inclusiv:

  • Limbajul corpului arată îndepărtarea de obiectul dezgustului
  • Reacții fizice precum vărsături sau senzație de vomă
  • Expresii faciale cum sunt încrețirea nasului și curbarea buzei superioare

Acest sentiment de repulsie se poate activa atunci când simțim un anume gust, vedem sau mirosim ceva neplăcut. Cercetătorii cred că această emoție a evoluat ca o reacție la alimente care ar putea fi dăunătoare sau fatale. Igiena precară, infecția, sângele, putregaiul pot declanșa, de asemenea, un răspuns de dezgust. Acesta poate fi modalitatea corpului de a evita lucrurile care pot duce la boli transmisibile.

Furia

Furia poate fi o emoție deosebit de puternică caracterizată prin sentimente de ostilitate, agitație, frustrare și antagonism față de ceilalți. La fel ca frica, mânia poate juca un rol în răspunsul de luptă sau fuga al corpului.

 

sursa: libertatea.ro


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide