TRENDING
  • 18:29 » Al șaselea turist străin mort în Grecia. Germanul fusese dat dispărut duminică, după ce i-a dat un telefon îngrijorător soției sale
  • 18:19 » Cum a fost salvată o femeie după un grav accident de mașină?
  • 18:14 » Evaluarea Naţională 2024. Calendarul probelor. Peste 160.000 de absolvenţi de gimnaziu s-au înscris la examen
  • 18:09 » Coreea de Nord e furioasă că SUA ajută Ucraina și amenință: „Am putea ajunge la un nou război mondial”
  • 15:39 » Ce spun turiștii străini despre stațiunea Mamaia: „Am văzut foarte multe mașini luxoase. Muzica este puțin cam tare”
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Cele mai bune destinații de vacanță deschise turiștilor vaccinați în vara lui 2021.

Campaniile de vaccinare desfășurate în tot mai multe țări ale lumii au readus speranța că ne vom putea relua obiceiurile de a călători și a pleca în vacanțe peste hotare.

Parlamentul European lucrează în prezent la adeverința electronică verde, care le va permite cetățenilor UE vaccinați să călătorească liber pe continent.

Dar unele țări își fac deja propriile planuri. Islanda a introdus deja certificate pentru cetățenii ei vaccinați, iar Spania, Grecia, Georgia, Portugalia, Danemarca și Suedia urmează să facă același lucru. După un an de călătorii restricționate, cei care au fost vaccinați înainte de sezonul estival ar putea avea ocazia să „evadeze”.

European Best Destinations (EBD) a avut în vedere o serie de criterii – inclusiv incidența virusului și discuțiile legate de pașapoartele COVID – pentru a face un clasament cu cele mai bune destinații de vacanță pentru vara lui 2021.

Lista include destinații de vacanță la plajă, dar și de city break-uri în nouă țări diferite.

Restricțiile de călătorie se schimbă în Europa aproape de la zi la zi, dar înainte de începerea sezonului estival toate aceste destinații aveau în vedere relaxarea restricțiilor sau ridicarea lor pentru turiștii vaccinați.

15. Stockholm, Suedia

Suedia a folosit diferite strategii în abordarea COVID-19 și a îmbrățișat imediat ideea pașapoartelor de vaccinare pentru turiști, dar și pentru activitățile interne. Stockholm este un oraș ideal pentru un city break, cu atracții culturale, gastronomice și cu opțiuni variate în ceea ce privește activitățile în aer liber.

14. Insula Kos, Grecia

Grecia este pregătită să-i primească pe cei cu certificate de vaccinare sau teste negative pentru COVID-19 făcute cu cel mult 72 de ore înainte de sosire. Insula Kos este renumită pentru plajele cu nisip fin și pentru apa caldă și limpede ca cristalul.

13. Insulele Canare, Spania

Spania intenționează să încludă pașapoarte de vaccinare în planurile ei care au ca scop realizarea unor coridoare de călătorie și va fi deschisă pentru cei care sunt vaccinați sau pot prezenta un test negativ COVID-19. Insule Canare sunt perfecte pentru cei care iubesc soarele, plajele și drumețiile.

12. Copenhaga, Danemarca

Danemarca are pașapoarte de vaccin pentru proprii cetățeni din februarie 2021 și le va accepta și pe cele emise în alte țări, dar și dovada unui test negativ. Copenhaga este un oraș perfect pentru city break.

11. Insula Rodos, Grecia

Grecia este bucuroasă să primească vizitatorii care au fost vaccinați, fără a fi necesară o perioadă de carantină sau un test, și îi acceptă și pe turiștii cu un test COVID-19 negativ făcut în ultimele 72 de ore. Rhodos are ruine medievale, dar și plaje și este o destinație excelentă pentru cei care adoră să exploreze.

10. Rubjerg Knude, Danemarca

După ce a introdus pașapoarte de vaccinare pe plan intern, pentru intrarea la concerte și petreceri la restaurante, Danemarca îi va primi cu bucurie și pe străinii vaccinați. Rubjerg Knude este una din atracțiile turistice importante din țară.

9. Atena, Grecia

Atena este un oraș istoric, cu foarte multe monumente și atracții culturale. De asemenea, este renumit pentru restaurante și activități în aer liber, fiind un oraș perfect pentru un city brak și chiar o vacanță mai lungă.

8. Sevilla, Spania

Coridoarele de călătorie ale Spaniei permit vizitarea orașului Sevilla, cu adeverință de vaccinare. Sevilla este recunoscută pentru cele mai frumoase plaje din Spania și castele uimitoare.

7. Regiunea Cavtat Konavle, Croația

Croația a menținut la un nivel destul de scăzut infectările și este gata să primească atât turiști vaccinați, cât și cu un test negativ. Cavtat și regiunea Konavle sunt renumite pentru apele lor albastre și mâncarea fantastică.

6. Islanda

Prima țară din listă care a implementat pașapoarte de vaccinare pentru cetățenii săi, Islanda este locul ideal pentru o pauză de weekend sau un sejur mai lung.

5. Cefalonia, Grecia

Restaurantele și barurile din Kefalonia sunt deschise de la mijlocul lunii aprilie, iar insula are plaje suficient de mari pentru a menține distanțarea socială.

4. Rethymno, Grecia

O altă destinație renumită din Grecia, cu atracții culturale și gastronomice.

3. Azore, Portugalia

Portugalia acceptă pașapoarte de vaccinare din alte țări și Azore, fiind primul arhipelag din lume care are o populație complet vaccinată, va fi o destinație animată. Cei nevaccinați sunt primiți cu condiția să aibă un test negativ.

2. Madeira, Portugalia

Perfectă pentru cei care caută activități în aer liber, Madeira a avut un nivel scăzut de infectări pe tot parcursul pandemiei.

1. Tbilisi, Georgia

Cea mai sigură destinație din vara anului 2020, Tbilisi a fost deschisă pentru turiștii vaccinați imediat ce vaccinul a fost disponibil. În Georgia se poate călători cu o hârtie care să ateste vaccinarea cu cele două doze.

sursa: digi24


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
Facebook
Închide
Închide