În prezent, cele mai mari păsări din lume sunt struţii africani, la care masculul atinge 2, 75 metri înălţime şi greutatea de până la 155 kilograme.
În România trăiesc unele dintre cele mai mici păsări din lume, unele exemplare, mai rare ce este drept, fiind chiar mai mici decât pasărea Colibri, catalogată ca cea mai mică din lume în momentul actual.
Migrația păsărilor este un fenomen ciclic, întâlnit la sute de specii din întreaga lume. În țara noastră se află atât păsări care pleacă toamna în țările calde și revin primăvara, cât și specii care petrec iarna la noi și se întorc în această perioadă în nordul Europei.
Rândunica. Este cea mai cunoscută pasăre călătare, are coada despicată, iar pe spate este neagră-cenușie și în restul corpului albă.
Mierla. Ca și in cazul cintezelor, masculii răman la noi în țară peste iarnă, iar tinerii și femelele migrează în regiuni mai calde. Și ele se întorc devreme, mai exact în această perioadă.
Cinteza. Are un penaj frumos și un tril deosebit. Numai exemplarele tinere și femelele migrează și se întorc la începutul lui martie.
Macaleandru. Această pasăre cântătoare mică se întoarce din migrație atunci când vegetația este deja crescută și poate găsi cu ușurință adăpost și hrană
Input your search keywords and press Enter.