TRENDING
  • 13:09 » O femeie, cadru militar în Bucureşti, a fost arestată după ce şi-ar fi bătut fetiţa de 2 luni. Copila a ajuns la spital cu fracturi
  • 13:02 » Scandalul redirecționării pacienților de la public la privat. Rafila: Ar trebui stabilite niște sancțiuni
  • 12:58 » Cătălin Cherecheş rămâne în închisoare. Curtea de Apel Cluj a respins contestaţia fostului primar
  • 12:50 » Irina Podnosova, fosta colegă de facultate a lui Putin, a fost confirmată ca președintă a Curții Supreme a Rusiei
  • 12:47 » Președintele conservator al Poloniei s-a întâlnit cu Donald Trump, la New York
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Cetățenii și angajații nevaccinați, interziși în primăria unui important municipiu. Edilul-șef: „Suntem aproape de dezastru”

Ești nevaccinat, nu mai ai voie în sediul Primăriei Tulcea. Decizia este valabilă începând din această dimineață și se aplică atât cetățenilor, cât și angajaților instituției.

Ștefan Ilie, primar al municipiului Tulcea: Am luat această decizie pentru că în municipiu rata incidenței crește continuu, foarte rapid. Astăzi suntem la 9,43. Eu nu sunt doar primarul care trebuie să facă străzi și alte elemente de infrastructură, ci trebuie, sunt obligat să am grijă și de starea sănătății locuitorilor.

Am folosit mijloacele legale pentru a proteja pe de o parte locuitorii, și nu numai pe ei, ci și angajații care sunt obligați să servească cetățeanul cu toate facilitățile publice, cât și a încuraja vaccinarea, rata fiind undeva la 30%.

Angajații nevaccinați au posibilitatea de a face telemuncă. Li s-a oferit această posibilitate, de a munci la domiciliu.

În toată această perioadă, până la momentul Hotărârii Consiliului pentru Situații de Urgență al municipiului Tulcea, marea majoritate a celor nevaccinați s-au îmbolnăvit, bineînțeles. Jumătate din ei au fost înregistrați pozitiv. La rândul lor au pus în pericol și pe cei din primărie, și pe cei cu care au intrat în contact, pe cei de acasă.

„Această măsură trebuie să fie aplicată nu doar de primărie, ci de toată structura publică a statului”

Iar cealaltă jumătate a intrat acum în telemuncă și o mare parte dintre ei s-au vaccinat.

Accesul în interiorul instituției este permis în urma prezentării certificatului de vaccinare, a dovezii că ai trecut prin boală și, în cazul în care există persoane care au recomandare de a nu fi vaccinați, pentru ei un test rapid antigen.

Această măsură trebuie să fie aplicată nu doar de primărie, ci de toată structura publică a statului. De la centru, de la puterea statului, primăriile, biserica, presa, toate trebuie să facă un efort comun, pentru că eu cred că lupta asta nu s-a pierdut, și că prin vaccinare ajungem la imunitate.

Suntem aproape de dezastru.

Sursa: Digi24


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide