TRENDING
  • 13:09 » O femeie, cadru militar în Bucureşti, a fost arestată după ce şi-ar fi bătut fetiţa de 2 luni. Copila a ajuns la spital cu fracturi
  • 13:02 » Scandalul redirecționării pacienților de la public la privat. Rafila: Ar trebui stabilite niște sancțiuni
  • 12:58 » Cătălin Cherecheş rămâne în închisoare. Curtea de Apel Cluj a respins contestaţia fostului primar
  • 12:50 » Irina Podnosova, fosta colegă de facultate a lui Putin, a fost confirmată ca președintă a Curții Supreme a Rusiei
  • 12:47 » Președintele conservator al Poloniei s-a întâlnit cu Donald Trump, la New York
Daca ti-a placut, distribuie acum!

“Ministerul Afacerilor Externe exprimă regretul cu privire la neadoptarea, de către Consiliul de Securitate al ONU (CSONU), reunit la 25 februarie 2022, a proiectului de rezoluţie privind situaţia din Ucraina. Proiectul a fost votat de o majoritate de unsprezece membri ai CSONU, dar a fost respins din cauza vetoului Federaţiei Ruse, membru permanent al acestui organ ONU. Alte trei state s-au abţinut”, se arată într-un comunicat al MAE.

Conform sursei citate, România a co-sponsorizat, alături de un grup de peste 80 state, proiectul de rezoluţie iniţiat de către Statele Unite ale Americii şi Albania, în calitate de membri ai Consiliului de Securitate.

“Proiectul condamnă în termeni fermi agresiunea Federaţiei Ruse împotriva Ucrainei şi solicită retragerea imediată, completă şi necondiţionată a forţelor militare ruse de pe teritoriul Ucrainei, precum şi anularea, de către Federaţia Rusă, a deciziei legate de statutul anumitor zone din regiunile Doneţk şi Lugansk ale Ucrainei. De asemenea, textul cuprinde referiri la Acordurile de la Minsk şi la activitatea formatelor de lucru internaţionale (formatul Normandia şi Grupul de Contact Trilateral), precum şi la necesitatea accesului neîngrădit al asistenţei umanitare internaţionale, pe fondul încălcării flagrante a dreptului internaţional umanitar şi al abuzurilor în domeniul drepturilor omului provocate prin agresiunea împotriva Ucrainei”, se mai menţionează în comunicat.

 

sursa: newsin.ro


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide