TRENDING
  • 20:16 » Un șofer a intrat într-o benzinărie din Arad în timp ce încerca să dea cu spatele
  • 20:15 » O persoană încarcerată după ce mașina în care se afla a fost lovită de un camion/ Polițiștii au deschis dosar penal pentru vătămare corporală din culpă
  • 20:14 » Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, despre cazul bebelușului mort în timpul Botezului: ”Rânduiala nu a fost modificată, s-a transmis preoților o recomandare privind atenția sporită în cazurile în care pruncii au afecțiuni pe care părinții le fac cunoscute”
  • 20:09 » Cod galben de inundații în 12 județe începând de vineri dimineață
  • 20:08 » 16 percheziții în județul Sibiu, la persoane suspectate că ar fi modificat indexurile contoarelor de gaze/ 29 de suspecți au ajuns la audieri, acuzați de un prejudiciu de 100.000 de euro
Daca ti-a placut, distribuie acum!

China este prima țară care aprobă un vaccin împotriva COVID care se inhalează

Fabricat de CanSino, are ingrediente similare cu vaccinul injectabil, folosind un adenovirus inofensiv ca purtător pentru codul genetic, care învață organismul să lupte împotriva COVID, potrivit BBC.

Vaporii inhalați din Convidecia Air pot oferi o protecție bună după o singură inhalare, spune compania.

Alți cercetători, inclusiv echipe din Marea Britanie și SUA, au cercetat vaccinurile cu spray nazal. Oamenii de știință spun că acestea pot oferi o imunitate suplimentară în mucoasa nasului și a căilor respiratorii superioare, pe unde coronavirusul intră de obicei în organism. Administrația Națională a Produselor Medicale din China a acordat licență celor de la CanSino pentru ca vaccinul său inhalant să fie utilizat ca doză de rapel. Poate spori protecția celor care au avut anterior o doză booster, sugerează studiile. Între timp, cel mai recent program de amplificare a vaccinului COVID a început în Anglia, Țara Galilor și Scoția.

Infecțiile sunt în scădere în Regatul Unit, dar șefii din domeniul sănătății prevăd o reapariție a COVID și a gripei în această toamnă și iarnă. Ei îi îndeamnă pe cei eligibili să se protejeze de boli grave, vaccinându-se împotriva ambelor.
Sursa: libertatea.ro


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide