BREAKING NEWS
  • 23:25 » O femeie de 35 de ani a căzut secerată pe stradă, în timp ce își ducea copilul la școală. A fost transportată la spital în comă
  • 23:23 » Dosarul Caracal | Gheorghe Dincă a fost CONDAMNAT la 30 de ani de închisoare pentru ororile comise
  • 23:21 » Ce nu mai voie să faci în Sectorul 6 al Capitalei. Amenzile sunt mari
  • 22:25 » Simona Halep nu se mai ascunde. Cu cine s-a afișat sportiva în plină zi. Toni Iuruc e istorie
  • 22:23 » O nouă moarte suspectă în Rusia. Aliatul lui Putin „a căzut de la mare înălțime”
Daca ti-a placut, distribuie acum!

China este prima țară care aprobă un vaccin împotriva COVID care se inhalează

Fabricat de CanSino, are ingrediente similare cu vaccinul injectabil, folosind un adenovirus inofensiv ca purtător pentru codul genetic, care învață organismul să lupte împotriva COVID, potrivit BBC.

Vaporii inhalați din Convidecia Air pot oferi o protecție bună după o singură inhalare, spune compania.

Alți cercetători, inclusiv echipe din Marea Britanie și SUA, au cercetat vaccinurile cu spray nazal. Oamenii de știință spun că acestea pot oferi o imunitate suplimentară în mucoasa nasului și a căilor respiratorii superioare, pe unde coronavirusul intră de obicei în organism. Administrația Națională a Produselor Medicale din China a acordat licență celor de la CanSino pentru ca vaccinul său inhalant să fie utilizat ca doză de rapel. Poate spori protecția celor care au avut anterior o doză booster, sugerează studiile. Între timp, cel mai recent program de amplificare a vaccinului COVID a început în Anglia, Țara Galilor și Scoția.

Infecțiile sunt în scădere în Regatul Unit, dar șefii din domeniul sănătății prevăd o reapariție a COVID și a gripei în această toamnă și iarnă. Ei îi îndeamnă pe cei eligibili să se protejeze de boli grave, vaccinându-se împotriva ambelor.
Sursa: libertatea.ro


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

×

Dă-ne un like pe Facebook

Facebook
Închide
Închide