TRENDING
  • 22:34 » Ministerul Educației a virat banii pentru bursele elevilor pe lunile septembrie și octombrie
  • 22:27 » Un bărbat din Satu Mare a aflat că are BMW când a mers să plătească impozitele
  • 22:18 » Un băiat din Sibiu, în vârstă de 12 ani, este căutat de Poliție, după ce a plecat în urmă cu o zi de acasă
  • 22:13 » Un șofer a lăsat mașina pe o stradă care urma să fie asfaltată. Muncitorii au acoperit-o cu folie și au turnat ciment în jurul ei
  • 22:09 » Proprietarul Ferrari și-a cumpărat o mașină Dacia și îi place foarte mult: Avem și șofer la ea
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Cîmpeanu: Am stat să mă gândesc ce nu a fost bine în Legea 1. Nu a fost însoțită de o arhitectură de sistem, nu a fost însoțită de mecanisme care să poată face posibile acele schimbări. În proiectele de lege vom avea în egală măsură schimbări de proces și arhitectură de sistem

Legea 1 din 2011, actiuala legea a Educației Naționale aflată în vigoare, nu a fost însoțită de o arhitectură de sistem și de de mecanisme care să poată face posibile acele schimbări de proces, a declarat ministrul Educației la TVR Info. Sorin Cîmpeanu a spus că noile proiecte de lege pe care le va propune au, în egală măsură, schimbări de proces și arhitectură de sistem.

Cîmpeanu a dat și un exemplu depsre ce înseamnă acest lucru – a spus că dacă eșrti un inginer și „vrei să deviezi un râu, acesta este un parametru de proces, dar dacă nu i-ai făcut și canalul pe care să fie deviat acest râu, nu ai niciun fel de șansă”, spunând că „am învățat lecțiile acestea”.

„Am stat să mă gândesc ce nu a fost bine în Legea 1. Legea 1 din 2011, în varianta ei inițială are foarte mult prevederi bune. Toate acele prevederi sunt parametrii de proces. Parametri de proces care sunt buni, dar ea nu a fost însoțită de o arhitectură de sistem, nu a fost însoțită de mecanisme care să poată face posibile acele schimbări de proces. Acum, învățând din această experiență, în proiectele de lege pe care le vom propune vom avea în egală măsură schimbări de proces și arhitectură de sistem. Cu alte cuvinte, dacă ești un inginer bun, iertați mă că mă întorc la profesia mea de bază, și vrei să deviezi un râu acesta este un parametru de proces, dar dacă nu i-ai făcut și canalul pe care să fie deviat acest râu, nu ai niciun fel de șansă. Am învățat lecțiile acestea și avem și arhitectură de sistem”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Reamintim că Legea 1/2011 a intrat în vigoare în 10 ianuarie 2011, iar prima modificare a fost făcută pe 5 octombrie în același an. Au urmat schimbări fundamentale ale legii în perioada 2012-2015, iar în prezent este cel mai modificat act normativ dintre toate cele existente în repertoriul legislativ al ultimului deceniu, potrivit aprecierilor Consiliului Legislativ din 2020 – are numai puțin de 112 modificări, din care 6 în ultimul an.

Varianta inițială a Legii 1/2011:

sursa: edupedu.ro

Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide