TRENDING
  • 13:09 » O femeie, cadru militar în Bucureşti, a fost arestată după ce şi-ar fi bătut fetiţa de 2 luni. Copila a ajuns la spital cu fracturi
  • 13:02 » Scandalul redirecționării pacienților de la public la privat. Rafila: Ar trebui stabilite niște sancțiuni
  • 12:58 » Cătălin Cherecheş rămâne în închisoare. Curtea de Apel Cluj a respins contestaţia fostului primar
  • 12:50 » Irina Podnosova, fosta colegă de facultate a lui Putin, a fost confirmată ca președintă a Curții Supreme a Rusiei
  • 12:47 » Președintele conservator al Poloniei s-a întâlnit cu Donald Trump, la New York
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Cîmpeanu: Nu este bine să ne jucăm de-a închis, deschis şcoala. Școlile se vor închide prin ordine de carantinare

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat, luni, că şcolile se vor închide în momentul în care, prin ordine de carantinare, se va face această precizare expresă. Potrivit ministrului, miercuri va fi prezentată o situație referitoare la numărul de clase unde orele în format fizic au fost suspendate din cauza apariției cazurilor de Covid-19. 

“Nu este bine să ne jucăm de-a închis, deschis şcoala. Şcolile se vor închide în momentul în care, prin ordine de carantinare, se va face această precizare expresă. (…) Am căutat să avem două reguli clare: apariţia unui caz de îmbolnăvire cu COVID-19 într-o clasă conduce la suspendarea activităţii cu prezenţă fizică în acea clasă fără a fi nevoie de şedinţe ale Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă; dacă avem un număr de clase cu prezenţa fizică suspendată, cel puţin jumătate din numărul total de clase din şcoală, se suspendă activitatea cu prezenţă fizică în întreaga şcoală, de data aceasta fiind nevoie şi de decizia Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă”, a explicat Cîmpeanu, într-o conferinţă de presă.

Ministrul Educaţiei a precizat că miercuri va fi prezentată o situaţie referitoare la numărul de clase care au avut activitatea fizică suspendată pe motiv de îmbolnăvire cu COVID-19.

În ceea ce privește vaccinarea în rândul elevilor, Sorin Cîmpeanu a precizat că semnalele nu sunt foarte bune. La finalul lunii septembrie, erau peste 170.000 de copii şi adolescenţi care au primit cel puţin o doză de vaccin.

Potrivit statisticilor, la finalul lunii septembrie rata de acoperire vaccinală pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 12-15 ani era 5,5%. Aproximativ, 45.558 de persoane aveau cel puţin o doză de vaccin. În ceea ce priveşte grupa de vârstă 16-19 ani, acoperirea vaccinală era 21%. În total, erau peste 170.000 de copii şi adolescenţi care aveau cel puţin o doză de vaccin, arată statisticile oficiale.

sursa: digi24.ro


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide