BREAKING NEWS
  • 3:47 » STUDIU | Ce diferenţă face booster-ul anti-COVID în privinţa imunităţii?
  • 3:26 » Polițiști în concurs. Vor dona premiile pentru ajutorarea unui coleg
  • 1:35 » Desecretizarea informațiilor despre vaccinul Pfizer-BioNTech ar putea dura până la 55 de ani
  • 1:17 » Cercetătorii au dezvoltat medicamentul pentru diabetul de tip 1, care ar putea înlocui injecţia
  • 0:49 » Franța și Italia au semnat un tratat bilateral de cooperare aprofundată
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Cinci alpiniști morți într-o furtună de zăpadă de pe muntele Elbrus din Rusia. Imagini dramatice din timpul operațiunii de salvare

FotoJet (35)

Cinci alpiniști morți într-o furtună de zăpadă pe muntele Elbrus din Rusia FOTO: Profimedia Images

Cinci alpinişti au murit după ce au fost surprinşi de o furtună de zăpadă pe Muntele Elbrus din Rusia, cel mai înalt masiv din Europa, au anunţat autorităţile.

Alţi 14 membri ai grupului au fost salvaţi de pe acest masiv din Caucaz, după ce au fost surprinşi de vânturi puternice şi căderi masive de zăpadă, precum şi de temperaturi de -20 de grade Celsius, a precizat ministerul regional pentru situaţii de urgenţă.

Grupul de alpinişti ruşi a lansat un mesaj de ajutor joi, în jurul orei 17:00 (14:00 GMT), a adăugat ministerul. Unsprezece dintre supravieţuitori au fost transportaţi la spital, se mai precizează în comunicat.

Unul dintre alpinişti şi-a fracturat piciorul în timp ce cobora de pe munte, a precizat Denis Alimov, ghidul care a organizat expediţia, pentru agenţia de presă TASS, citată de Agerpres.

„Probabil din această cauză grupul a pierdut timp, condiţiile meteo s-au deteriorat catastrofal… Au decis să împartă grupul în trei – cei care merg mai repede şi cei care merg mai încet”, a declarat acesta pentru TASS.

„În timpul coborârii, alte două persoane dintr-un grup au decedat. Dar decizia de a se despărţi a fost una corectă, căci altfel ar fi exista mai multe victime”, a mai spus el.

Ghizii care au însoţit grupul au suferit degerături şi alte răni, a declarat Alimov pentru TASS.

Muntele Elbrus, cu o altitudine de 5.642 de metri, situat la nord de graniţa cu Georgia, este cunoscut pentru schimbări neaşteptate ale condiţiilor meteo.

Sursa: Digi24

Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

×

Dă-ne un like pe Facebook

Facebook
error: Continutul este protejat!
Închide
Închide