TRENDING
  • 12:33 » Avarie majoră la CET București Vest și CET Grozăvești. Mii de blocuri din Capitală au rămas fără apă caldă
  • 12:31 » Un bărbat a plătit 13.000 de euro pe un utilaj pe care nu l-a mai primit. “Chilipirul” era de fapt o escrocherie anchetată în Germania
  • 12:28 » Directorul Poştei, anunț despre plata pensiilor. „Dacă primim banii vineri, le ducem mai repede”
  • 11:52 » Accident grav în București. Un tramvai a lovit o ambulanță care ducea un pacient la spital
  • 11:49 » O femeie din Arad a fost prinsă în flagrant în timp ce lua 5.000 de euro mită de la o altă femeie, pentru a-i elibera soțul din arest
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Cinci motive pentru revirimentul Soranei Cîrstea. Explicația expertului: “Cea mai importantă e relația cu Ion Ion Țiriac”

După victoriile cu Johanna Konta (7-6, 6-2), Martina Trevisan (6-4, 3-6, 6-4) și Daria Kasatkina (6-3, 6-2), Sorana Cîrstea se va duela în optimi cu slovena Tamara Zidansek, o jucătoare de 23 de ani, aflată pe locul 85.

Firicel Tomai, cinci motive pentru revirimentul Soranei Cîrstea

Firicel Tomai, fostul antrenor al Simonei Halep sau al lui Victor Hănescu, a explicat revirimentul Soranei Cîrstea, evidențiind cinci factori care au ajutat-o pe sportiva din Târgoviște: relația cu Ion Ion Țiriac, antrenorul Adrian Cruciat, preparatorul fizic Teo Cercel, schimbarea rachetei și o nouă lovitură în portofoliu – reverul în lung de linie.

Dacă va ajunge în sferturile de la Roland Garros, Cîrstea își va egala cea mai bună performanță la un turneu de Grand Slam. Se întâmpla tot la Roland Garros, în 2009.

“Sorana juca extrem de bine de mică. Întotdeauna a vrut să joace un tenis puternic și agresiv. Au fost mai multe motive care au oprit-o de-a lungul timpului, dar ea a căutat mereu jocul ăsta deosebit și agresiv. Trecând peste ani, sunt câteva motive care au ajutat-o și o influențează pozitiv. Cel mai important cred că este relația de prietenie, relația sentimentală cu Ion Ion Țiriac. Cred că i-a dat multă liniște, a ajutat-o să scape de presiune, de multe gânduri. Să ai un om ca Ion lângă tine… nu văd ce probleme n-ar putea să rezolve, în afara unei boli sau ceva de genul ăsta.

Are acces la absolut tot ce dorește, atât ca tenis, cât și ca orice informație. Mergând mai departe, antrenorul Cruciat cunoaște bine meseria, a avut răbdare să stea lângă ea, deși au fost acele discuții la turnee, unde au comentat puțin fanii.

Întoarcerea lui Teo Cercel e iarăși un lucru pozitiv. Ea a mai lucrat cu Teo, când eu lucram cu Simona. Au fost niște schimbări succesive și a revenit la echipa pe care și-o dorea. Un alt aspect important este schimbarea rachetei, care îi vine foarte bine jocului ei.

În meciul de ieri, a început să folosească foarte mult reverul în lung de linie, o chestie pe care ea n-o folosea, spre deosebire de Simona. Ieri, a câștigat punctele foarte importante așa. Ajută foarte mult fetele care știu să o pună în practică.

A trecut după accidentarea de acum patru ani, a început să joace. Viața privată a intrat într-o fază de liniște, de încredere, iar tenisul vine dacă își găsește lucrurile importante – jocul, antrenorul, stabilitatea”, a spus Firicel Tomai, la Digi Sport Matinal.

  • 17 victorii și 7 înfrângeri a înregistrat Sorana Cîrstea în acest an
  • 21 este cel mai bun loc ocupat de Sorana în ierarhia WTA, în august 2013
  • Titlul la Istanbul și finala de la Strasbourg sunt cele mai bune rezultate ale româncei din acest an

sursa digi sport


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide