BREAKING NEWS
  • 16:56 » „Megaberg”, aisbergul uriaș desprins de Antarctica și topit complet în călătoria spre Sud. A eliberat și 1,5 miliarde de tone apă/ zi
  • 16:49 » Cod galben de ninsori și viscol, valabil până luni. Care sunt zonele vizate
  • 16:46 » Cum a ajuns STB o gaură neagră, sufocată de numiri politice, sindicat și măsuri populiste
  • 16:45 » VIDEO: Un struț a fost găsit într-un apartament din Drobeta-Turnu Severin. Ce amendă a primit proprietarul
  • 16:42 » Incidența COVID în Capitală se apropie de pragul de 9 la mia de locuitori
Daca ti-a placut, distribuie acum!

În urmă cu 4.500 de ani, egiptenii construiau edificii despre care s-a spus că nu ar putea fi ridicate nici chiar cu ajutorul tehnologiei din ziua de azi. Cele mai renumite construcții care datează din perioada Antichității sunt renumitele piramide, acele construcții grandioase și complexe deopotrivă realizate din piatră, care erau folosite ca mormânt pentru faraoni.

Până în prezent s-au vehiculat diverse teorii în legătură cu modul în care au fost construite piramidele pentru că nimeni nu își putea imagina cum au putut fi transportate de la mare distanță blocurile de granit și de calcar cu care au fost ridicate structurile egiptene.

Teoriile formulate de-a lungul timpului pe seama piramidelor egiptene nu fac referire doar la cum au fost acestea construite, ci și la cine le-a ridicat.

Toate dovezile arheologice descoperite de-a lungul timpului indică faptul că vechii egipteni au fost cei care au construit piramidele. Singura necunoscută o reprezintă modul în care aceștia trăiau, cum erau tratați și recompensați pentru munca depusă.

 

 

Sursa: Libertatea.ro


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

×

Dă-ne un like pe Facebook

Facebook
error: Continutul este protejat!
Închide
Închide