BREAKING NEWS
  • 20:50 » Badantă româncă, bătută cu bastonul și legată cu o curea de către bătrânul italian pe care îl îngrijea
  • 20:13 » Amenințare cu bombă la complexul Bega din Timișoara
  • 19:45 » Acuzat că a încercat să-și ucidă fosta soție, fostul șef al Poliției Locale din Oradea a fost condamnat la 5 ani de închisoare
  • 18:03 » Rubla se apreciază puternic față de euro și dolar la Bursa de la Moscova: A ajuns la nivelul din iunie 2015
  • 18:01 » Se întâmplă și la case mai mari, nu numai în România – Persoane arestate la Beijing pentru falsificarea testelor PCR de depistare a COVID-19
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Luana Martin-Russu este cercetător în științe politice și studii europene, trăiește, împreună cu soțul ei, în Germania.  Cu alte cuvinte, migrația păsărilor, adică nevoia lor de a căuta resurse de apă, hrană de-a lungul planetei, devine un mijloc de înțelegere a consecințelor unor decizii greșite pe care le luăm în fiecare zi în materie de sustenabilitate.

Luana a plecat din România pentru prima dată cu o bursă ERASMUS, care a dus-o într-o universitate aflată la granița dintre Germania și Polonia. Cursurile se țineau și într-o țară, și în cealaltă, chiar dacă Polonia nu era încă integrată în UE, așa încât era nevoită să completeze formalitățile de trecere a frontierei de mai multe ori într-o săptămână doar pentru o întâlnire cu profesorii.

A revenit în Germania pentru masterat și pentru doctorat, iar acum lucrează la mai multe proiecte, dintre care unul păstrează legătura cu ce are Luana mai profund, nevoia de a pune pe înțelesul tuturor concluziile științifice oricât de inaccesibile ar părea.

Scopul este ca fiecare copil, cu respectivul stol de păsări, să realizeze un ciclu complet de migrație. În plus, jucătorul are la dispoziție pioni, creați din lemn, și mai multe felul de carduri cu care își creează strategii: carduri de nevoi primare, hrană, apă și sănătate, precum și carduri de acțiune, în care se vede influența omului asupra naturii: pozitive, cum este curățarea habitatelor, sau negative, cum ar fi defrișarea sau poluarea, panourile solare sau elicele morilor eoliene.

 

Sursa: life.ro


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

×

Dă-ne un like pe Facebook

Facebook
error: Continutul este protejat!
Închide
Închide