BREAKING NEWS
  • 0:00 » Piața globală de fuziuni și achiziții a scăzut cu 20% în prima jumătate a anului 2022, după recordul atins anul trecut
  • 23:58 » One United Properties cumpără un nou teren în Floreasca și dezvoltă un nou proiect rezidențial cu blocuri de mică înălțime/ Compania negociază pentru peste 20 de dezvoltări
  • 23:56 » 20 de ONG-uri cer Avocatului Poporului să evalueze constituționalitatea OUG-ului privind Cloud-ul guvernamental
  • 23:53 » CNCAV se desființează. Andrei Baciu: A fost o reală onoare, o mândrie adevărată. 67 de oameni au lucrat continuu pentru a vă vaccina în siguranță
  • 23:51 » Adela Cojan: Am fost țara din Europa cu cele mai mari controverse legate de vaccinul anti-COVID
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Cine este Tom Ford?

În timp ce studia arhitectura la campusul parizian al Școlii de Design Parsons, Tom Ford a decis să treacă la modă. A devenit designer de îmbrăcăminte pentru femei la Gucci în 1990 și director de creație în 1994.

Sub conducerea lui Ford, vânzările anuale ale Gucci au crescut la 3 miliarde de dolari. De la demisia de la Gucci, în 2005, Ford și-a lansat propriul brand de modă și a regizat, de asemenea, mai multe filme.

Viața lui Tom Ford

Creatorul de modă Thomas Carlyle Ford s-a născut la 27 august 1961, în Austin, Texas. Părinții săi, Tom Ford sr și Shirley Bunton, lucrau amândoi ca agenți imobiliari, iar Ford și-a petrecut o mare parte din copilărie la ferma bunicilor săi din orașul Brownwood, Texas.

Printre îndeletnicirile sale preferate din copilărie se numărau statul întins lângă piscina bunicilor săi și vizitarea lui Ralph Porcul înotător – o atracție turistică populară din Aquarena Springs, aflată în apropiere.

De asemenea, Ford a manifestat un interes timpuriu pentru artă și pictură.

„Întotdeauna am fost foarte vizual, mereu interesat de design”, își amintește el.

„Nu mă refer la faptul că la vârsta de 5 ani stăteam și schițam haine. Dar dacă părinții mei ieșeau la cină și mă lăsau singur, rearanjam toată mobila din sufragerie înainte ca ei să se întoarcă acasă”.

Ford a mai spus că părinții săi l-au încurajat să facă orice. „Dacă voiam lecții de artă, ei îmi găseau vopsea și un profesor”.

Ford a avut două modele timpurii în domeniul modei: mama și bunica sa.

„Mama mea era foarte șic, foarte clasică”, își amintește el. „Bunica mea paternă era foarte elegantă într-un mod foarte texan – totul era mare și strălucitor, de la bijuterii la mașină”.

Mai târziu, Ford avea să combine aceste două stiluri când a reinventat imaginea Gucci la mijlocul anilor 90. „Imaginile de frumusețe pe care le primești în copilărie rămân cu tine pentru toată viața”, a explicat Ford mai târziu. „Așa că există o anumită strălucire la Gucci – inspirată din Texas – cu un anumit aer occidental”.

Educație în domeniul designului

Familia lui Ford s-a mutat în Santa Fe, New Mexico, unde Ford a urmat liceul la prestigioasa Santa Fe Preparatory School. A absolvit la vârsta de 17 ani, iar apoi s-a înscris la Universitatea din New York în 1979 ca specializare în istoria artei.

În timp ce se afla la NYU, Ford a devenit un obișnuit al clubului de noapte Studio 54, iar studiile sale au avut de suferit. În 1980, după doar un an la NYU, Ford a renunțat și s-a mutat la Los Angeles, unde și-a câștigat existența jucând în reclame.

Câțiva ani mai târziu, s-a mutat înapoi la New York și s-a înscris la Parsons School of Design, unde a studiat arhitectura.

Ford s-a transferat apoi la campusul Parsons din Paris și, în timp ce își încheia ultimul an de studii de arhitectură acolo, a decis brusc să se orienteze către modă.

El își amintește: „M-am trezit într-o dimineață și m-am gândit: «Ce fac?». Arhitectura era mult prea… serioasă. Adică, în fiecare proiect de arhitectură pe care l-am făcut, am introdus cumva o rochie în el. Așa că mi-am dat seama că moda era echilibrul potrivit între artă și comerț și asta a fost tot”.

 

sursa: libertatea.ro


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

×

Dă-ne un like pe Facebook

Facebook
error: Continutul este protejat!
Închide
Închide