TRENDING
  • 16:31 » Haos în 18 spitale după un atac cibernetic de tip ransomware. MS: Sistemul e nefuncțional. Măsuri de prevenție pentru celelalte spitale
  • 16:29 » Atac la granița României, locuitorii din Tulcea și Galați au primit mesaje RO-Alert. Trei răniți în exploziile din Ismail. Reacția MApN
  • 22:34 » Ministerul Educației a virat banii pentru bursele elevilor pe lunile septembrie și octombrie
  • 22:27 » Un bărbat din Satu Mare a aflat că are BMW când a mers să plătească impozitele
  • 22:18 » Un băiat din Sibiu, în vârstă de 12 ani, este căutat de Poliție, după ce a plecat în urmă cu o zi de acasă
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Cine stă „pe ajutor social” n-are nicio scuză: sunt joburi la toate colțurile, piața muncii a explodat

Specialiștii în recrutare vorbesc despre o adevărată explozie a pieței muncii, în 2022. Companiile lansează un număr record de joburi, e nevoie acută de muncitori, de persoane talentate, de profesioniști. De asemenea, se conturează noi fenomene, care se dovedesc a fi de durată, cum ar fi munca remote.

Piața muncii se transformă și crește puternic în 2022. O spun experții de la eJobs, care se mândresc cu faptul că anul curent are toate șansele să fie cel mai bun din istoria popularei platforme de recrutare.

”A fost cel mai bun semestru din istoria eJobs și se prefigurează că 2022 va fi cel mai bun an de până acum.

Aproximativ 250.000 de joburi noi au fost postate în platformă din ianuarie, numărul de clienți noi a crescut cu 14% vs S1 2021, iar încasările au înregistrat un avans de 50% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Dacă facem însă comparația cu 2019, un an mult mai apropiat, ca dinamică, de 2022 decât anii de pandemie, am avut un plus de aproape 70%”, a declarat Bogdan Badea, CEO eJobs România.

Se pare că au fost postate cu 50% mai multe joburi față de primele șase luni ale anului trecut și cu aproape 10% mai mult față de 2019.

Printre cei mai puternici angajatori ai anului avem HoReCa, industrie greu încercată în ultimii ani, din cauza restricțiilor anti-pandemie, dar și Transporturile, unde firmele întâmpină și astăzi dificultăți financiare, din cauza costurilor crescute la combustibil. Cu toate acestea, specialiștii apreciază forța cu care se recrutează în aceste domenii, acum.

”Timp de doi ani de zile am văzut încercări fragile ale angajatorilor din turism și horeca de a rămâne vizibili în ochii candidaților. Chiar și transporturile au fost afectate de pandemie. Însă avântul pe care l-au luat aceste domenii în 2022 este cu adevărat spectaculos și iată că le revedem în topul celor mai mari angajatori din economie”, a mai precizat Bogdan Badea.

Muncă pentru toate gusturile. La sediu sau acasă, numai să vrei să lucrezi!

Pe piața muncii se implementează tot mai profund fenomenul accelerat de pandemie, cel a muncii de la distanță, de acasă. Se pare că tot mai multe companii oferă acest sistem de lucru, spre deliciul angajaților, care sunt și ei din ce în ce mai interesați de această modalitate de lucru.

În primul semestru din 2022 s-a simțit practic cel mai înalt prag atins vreodată de pozițiile remote – 8,1% din numărul total de locuri de muncă nou postate, comparativ cu 5% în 2021 și doar 0,9% în 2019.

”Scade, în schimb, față de 2019, numărul de oportunități pentru cei care vor să lucreze în afara țării – de la 12,6% la 7,8% (procent egal cu cel din 2021). Este doar o scădere temporară pentru că ne așteptăm ca, până la finalul anului, angajatorii din străinătate să fie din nou în căutare de candidați români”, explică Bogdan Badea.

sursa: playtech.ro


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide