BREAKING NEWS
  • 15:22 » Hayu – un nou serviciu de streaming video a fost lansat în România
  • 15:14 » Fostul preşedinte chinez Jiang Zemin a murit la vârsta de 96 de ani
  • 15:11 » Europenii devin tot mai săraci: Țările în care populația își achită cu dificultate facturile
  • 15:06 » Trebuie să recunoaștem: România va câștiga enorm în urma războiului din Ucraina
  • 16:29 » Metallica anunţă un nou turneu şi album în 2023
Daca ti-a placut, distribuie acum!

      Trimitem indexul, plătim la consumul actual. Dacă nu trimitem indexul, furnizorii ne-ar putea calcula facturile la consumul de anul trecut, de la 1 ianuarie.

Cine transmite indexul își poate înjumătăți factura la curent

        ”Prima precizare este că la gaze naturale plafonarea și plafonul 0,31 lei/kWh se aplică pentru absolut toți consumatorii de gaze naturale casnici și nu există o diferență de preț în funcție de consumul de gaze naturale și nu se face nicio trimitere nici la istoricul de consum.

         Contoarele mecanice nu afișează altceva decât consumul de energie electrică. Aici trebuie să fim atenți dacă afișajul este cu zecimale sau fără. De obicei, ultimele contoare folosite erau cu zecimale, însă acest lucru este marcat, de regulă cu o virgulă sau un chenar roșu. De obicei, zecimala nu se transmite”, a explicat Zoltan Nagy, vicepreședinte ANRE.

Astfel, cei care transmit indexul și-ar putea înjumătăți factura. Și asta deoarece, de exemplu, dacă trimitem indexul și avem o factură de 250 de kWh, atunci factura ar fi de 200 de lei. În cazul în care decizia de la nivelul Parlamentului Românei rămâne ca furnizorii să factureze la consumul de anul trecut, aceeași factură ar fi de 500 de lei.

Vicepreședintele ANRE a explicat și această situație.

“Nimănui nu i se va factura consumul de anul trecut. Încadrarea se va face, însă, la consumul de anul trecut. Adică cei care au consumat anul trecut o medie între 0 -100 kWh, ei sunt încadrați de 0,68 lei/kWh, indiferent de consumul din anul acesta”, a spun Zoltan Nagy.

     Sursa: antena3.ro


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

×

Dă-ne un like pe Facebook

Facebook
Închide
Închide