BREAKING NEWS
  • 23:59 » Alte 9 cazuri de variola maimuţei au fost raportate în ultima săptămână
  • 23:56 » Medicii de familie îl critică pe Rafila și se plâng că nu vor mai putea primi bolnavi la timp din cauza rețetelor de pastile de iod
  • 23:53 » Apelul Ministerului Afacerilor Interne, după ce trei oameni s-au înecat în doar câteva ore: „Nu vă mai riscați viața”
  • 23:50 » Ministerul Sănătății revine cu precizări despre pastilele cu iod: Se iau numai în caz de expunere după un incident nuclear
  • 23:46 » Un câine abandonat a fost salvat din pădure, la Brașov. Era legat cu sârmă de un copac și într-o stare avansată de deshidratare
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Circulația pe Transalpina a fost redeschisă. Șoferii trebuie să respecte anumite restricții

Una dintre cele mai spectaculoase șosele din țară, Transalpina, a fost redeschisă. Zăpada a fost în mare parte curățată, dar mai sunt unele zone cu omăt pe marginea drumului. În aceste condiții, drumarii au instituit reguli speciale: se merge cu cel mult 30 de km pe oră și numai în timpul zilei.

Gabriel vine din Slovacia. Este în concediu în România cu un grup de prieteni, cu motocicletele. Au văzut la televizor că se deschide Transalpina și și-au modificat special traseul.

Gabriel: Este prima dată când facem acest lucru (mergem pe Transalpina – n.red.). Ne așteptăm să vedem ceva special.

Turiștii au venit pe șoseaua înaltă la câteva minute de la deschidere.

Reporter: Sunteți primii pe Transalpina?
Șoferiță: …Aproape! Printre primii!
Șofer: Foarte frumos. Sper să fie și bună să nu rămânem înțepeniți, dar bănuiesc că nu.

Reporter: Așteptați să se deschidă Transalpina?
Șofer: Da, este un drum deosebit. Merită vizitat

Reprezentații de la Drumuri și Poduri atrag însă atenția că o singură clipă de neatenție poate fi periculoasă.

Cristi Tudor, reprezentnat DRDP Craiova: Se va circula în următoarele condiții – restricționată viteza de circulație pentru siguranța participanților la trafic, la 30 de km pe oră. Intervalul orar în care se poate intra pe acest sector de drum este 07:00 – 21:00.

Transalpina se închide în fiecare iarnă în porțiunea dintre stațiunea Rânca și Obârșia Lotrului. Drumul șerpuiește printr-o zonă foarte înaltă a munților, iar acțiunea de deszăpezire este aproape imposibilă în sezonul rece. Anul acesta, de exemplu, în unele zone, zăpada a depășit chiar și 7 metri.

Pe Transfăgărășan zăpada atinge și 5-6 metri

Între timp, pe Transfăgărășan, o altă șosea înaltă și spectaculoasă de la noi din țară, drumarii încă mai lucrează la deszăpezire. Pe versantul sudic al muntelui stratul de omăt măsoară 5-6 metri înălțime în unele locuri. Autoritățile spun că nu sunt șanse să se reia circulația înainte de 1 iulie.

Sursa: Digi24


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

×

Dă-ne un like pe Facebook

Facebook
error: Continutul este protejat!
Închide
Închide