BREAKING NEWS
  • 3:47 » STUDIU | Ce diferenţă face booster-ul anti-COVID în privinţa imunităţii?
  • 3:26 » Polițiști în concurs. Vor dona premiile pentru ajutorarea unui coleg
  • 1:35 » Desecretizarea informațiilor despre vaccinul Pfizer-BioNTech ar putea dura până la 55 de ani
  • 1:17 » Cercetătorii au dezvoltat medicamentul pentru diabetul de tip 1, care ar putea înlocui injecţia
  • 0:49 » Franța și Italia au semnat un tratat bilateral de cooperare aprofundată
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Cîțu: Cred că este o problemă în România cu campaniile anti-vaccinare. Ținta pentru Ministerul Sănătății este de 2.000 de paturi la ATI

Premierul Florin Cîțu a declarat luni că ținta pentru minsterul Sănătății este de 2.000 de paturi COVID-19 la ATI. Acesta a spus că România nu a fost pregătită pentru valul patru și că motivele pentru care campania de vaccinare nu a fost una de succes țin de mesajele anti-vaccinare. 

„Cred că este o problemă în România, campanii anti-vaccinare care sunt făcute de ani de zile este greu să le demontezi în câteva luni de zile. Vedem că sunt legitimate partide care susțin public campanii anti-vaccinare. Eu nu am văzut de exemplu de la liderii USR PLUS care azi sunt aliați cu cei de la AUR să zică ceva că liderul celor de la AUR spune că nu se vaccinează și nu se va vaccina niciodată. Nu i-am văzut pe domnii Barna și Cioloș să iasă să spună că ceea ce face acel domn este o campanie criminală împotriva românilor”, a declarat premierul Cîțu.

Premierul a explicat că a existat o campanie de informare privind vaccinarea: „Am vorbit cu cultele de două ori, au fost caravane făcute în rural, mai multe campanii la televizor, campanii făcute la televizor”.

Acesta spune că ținta pentru ministerul Sănătății este 2.000 de paturi la ATI pentru pacienții COVID-19.

„Ministerul Sănătății a venit cu mai multe soluții, ați văzut că sunt mai multe spitale care se transformă în spitale COVID. Am crescut deja numărul de paturi de la 600 la 1.200. Ținta este de această dată 1.200 de paturi la ATI. Acestea sunt soluții pe termen scurt. Majoritatea covârșitoare care se îmbolnăvesc sunt persoane nevaccinate.”

Întrebat despre cum va face față România valului patru, premierul a declarat: „Vom face față. Sistemul de sănătate va face față. E adevărat că nu a pornit cum trebuia.Din punctul meu de vedere, nu cred că valul patru a fost pregătit cum trebuia, dar acum de când a venit domnul Cseke Attila a preluat, lucrurile merg mai bine.”

Sursa: Digi24

 


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

×

Dă-ne un like pe Facebook

Facebook
error: Continutul este protejat!
Închide
Închide