TRENDING
  • 21:28 » Ciolacu le-a spus șefilor OMV că nu discută legea offshore atât timp cât Austria se opune României în Schengen
  • 21:56 » Furie în rândul militarilor ucraineni din prima linie, după ce liderii armatei au anunțat din greșeală eliberarea unui sat lângă Bahmut
  • 21:49 » Proiect de lege: Închisoare de până la 25 de ani pentru producerea, vânzarea, transportul, deţinerea de droguri de mare risc
  • 21:44 » Bărbat reţinut după ce a furat 70.000 de lei dintr-un autoturism. A intrat în mașină după ce a copiat semnalul închiderii centralizate
  • 21:39 » Șoferul care a omorât o familie de spanioli în Sibiu a fost condamnat la 20 de ani de închisoare și plata unor daune de 850.000 de euro
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Cîţu: Miza noastră strategică este de a face şcoală de secol 21 pentru România de secol 21

Premierul Florin Cîțu spune că școala românească trebuie adusă la standardele secolului 21 și că miza proiectului „România Educată” este chiar acesta – „şcoală de secol XXI pentru România de secol XXI”. Premierul a făcut declarațiile, luni, la ceremonia de deschidere a noului an școlar la Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” din București, primul liceu din Capitală care derulează un program pilot pe principiile proiectului.

„Ce bine e să ne vedem cu toţii astăzi, aici, în format fizic. Depinde doar de noi să rămânem aşa tot anul. Am încredere că veţi face tot ce ţine de voi să rămânem în format fizic anul acesta, din partea mea aţi văzut că este scenariul de bază.

Dragi elevi, profesori, mă bucur să marchez deschiderea anului şcolar 2021 – 2022 aici, la Colegiul Naţional «Gheorghe Lazăr» din Bucureşti.

Dincolo de performanţele cunoscute ale elevilor, (…) liceul vostru este primul din Capitală care-şi asumă, începând de azi, startul unei reforme profunde. (…) Este extraordinar că alegeţi să implementaţi un program-pilot care înseamnă un model curricular de secol XXI. Un program-pilot bazat pe coordonatele definite în proiectul «România Educată»”, a afirmat prim-ministrul.

Cîțu a adăugat că acest program înseamnă un proces de predare, învăţare, evaluare „mai apropiat” de cerinţele şi exigenţele unui învăţământ modern, centrat “în mod real” pe elev.

„E nevoie să ne concentrăm cu adevărat pe dezvoltarea unor competenţe relevante. Prin acest pas definim începutul unei reforme profunde în domeniul educaţiei din ţara noastră”, a subliniat Florin Cîţu. Reformele preconizate în domeniul Educaţiei au surse de finanţare multiple – PNRR, bugetul de stat şi fonduri europene, a completat prim-ministrul.

„Miza noastră în Educaţie nu este de a face un pic altceva, un pic altfel sau la fel ca până acum, miza noastră strategică este a face altfel, altceva, adică şcoală de secol XXI pentru România de secol XXI, pe care sunt că ne-o dorim cu toţii”, a susţinut Florin Cîţu.

În cadrul ceremoniei de la Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr”, premierul a participat, alături de elevi şi de ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, la un miniconcert de muzică pop-rock românească.

Sursa digi24


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide