TRENDING
  • 14:08 » Ești obligat să acorzi prioaritate atunci când șoferul din față semnalizează schimbarea benzii?
  • 14:02 » Panouri solare folosite pe post de garduri de grădină. La ce prețuri infime se vând
  • 14:00 » Ploiești: Facilitate fiscală la impozitul pe clădire pentru cei care au investit/investesc în lucrări privind creșterea performanței energetice
  • 13:56 » Producția de energie fotovoltaică este la un nivel record, pe fondul unui consum extrem de redus
  • 13:50 » Se modifică Legea Pensiilor înainte de 1 septembrie! A apărut o problemă legată de bani. Ce se va întâmpla cu milioane de pensii până la urmă
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Cîțu propune noi soluții pentru a crește salariile pentru toți românii: Reducerea CAS de la 25% la 20% – 317 în plus în buzunar

Liderul PNL, Florin Cîțu, vine cu propuneri pentru a creşte salariile pentru toţi românii şi dă exemplul reducerii contribuției pentru asigurări sociale (CAS) de la 25% la 20% – aproximativ 317 lei în plus în buzunar pentru românii cu salariul mediu.

Într-o postare făcută duminică pe pagina sa de Instagram, Cîțu susține că reducerea contribuțiilor înseamnă mai mulți bani în buzunarele românilor, iar reducerea TVA temperează inflația.

Preşedintele PNL prezintă şi soluţii pentru a creşte salariile pentru toţi românii. „Reducerea CAS de la 25% la 20% – aproximativ 317 lei în plus în buzunar pentru românii cu salariul mediu”, spune liderul liberal.

Postarea liderului PNL vine în contextul declaraţiilor ministrului Finanţelor Publice, Adrian Câciu, a anunţat, miercuri, intenția de a schimba Codul fiscal de la jumătatea anului, în ideea de a intra în vigoare din 2023. Ministrul a spus că, pe zona de taxare a proprietăţilor, este posibil ca persoanele fizice care au mai multe apartamente, de exemplu, să plătească mai mulţi bani, precum şi cei care au mai mult de două maşini.

Ulterior, sâmbătă, ministrul şi-a ananţat declaraţiile privind impozitarea proprietăţilor el arătând că nu este adeptul supraimpozitării în această privinţă, el precizând că susţine ceea ce numeşte „o ajustare” în zona de reglementare comercială a unor activităţi de business.

Totodată, preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, sâmbătă, că propunerile ministrului Finanţelor, Adrian Câciu, legate de supraimpozitarea celor care deţin mai mult de două proprietăţi sau două maşini, reprezintă „o abordare social-democrată” în contextul în care taxarea directă a proprietăţilor în România înseamnă un procent redus din PIB, raportat la media europeană.

Sursa:Digi24

 


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide