BREAKING NEWS
  • 15:22 » Hayu – un nou serviciu de streaming video a fost lansat în România
  • 15:14 » Fostul preşedinte chinez Jiang Zemin a murit la vârsta de 96 de ani
  • 15:11 » Europenii devin tot mai săraci: Țările în care populația își achită cu dificultate facturile
  • 15:06 » Trebuie să recunoaștem: România va câștiga enorm în urma războiului din Ucraina
  • 16:29 » Metallica anunţă un nou turneu şi album în 2023
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Sigur pe el și foarte decis, premierul-general al României a anunțat solemn: „Am decis să-mi depun moțiunea de candidatură pentru funcția de președinte al PNL. Am decis să îmi asum această responsabilitate …” . Deci, e decis! Conform moțiunii sale de candidatură, vom avea de 13 de ori securitate națională și de 23 de ori patriotism. Sau invers? Mă rog, nu contează atât timp cât e decis, chiar dacă la citirea după foaie a comunicatului său nu părea așa… așa de decis.

Sunt curios câți dintre liberali sunt deciși că e varianta optimă pentru conducerea acestui partid (?) despre care ieri, Stolojan afirma la RFI nu văd de ce nu ar fi şi un bun candidat de preşedinte”. Normal că ar fi un candidat excelent, dar pentru contracandidatul său, nedecis încă. Cum excelent a fost și contracandidatul candidatului PNL de la prezidențialele precedente. Asta mă face să speculez că deciderea lui Ciucă ca candidat (Sic!, Sic!) este doar întoarcerea serviciului făcut PNL-ului de PSD la alegerile precedente. Ar fi o Dăncilă pe invers, cum s-ar spune.

Iar asemănarea nu se oprește aici. Gheorghe Flutur, unul din greii la propriu și la figurat ai PNL l-a caracterizat pe Ciucă că (ehe, din nou Sic!) „nu este un om conflictual”. Vă sună cunoscut? Desigur.

Fiind un candidat decis din fișetul de la Cotroceni, nimeni din PNL nu se va opune. Ordinul se execută, nu se discută. Nici măcar cât la scrutinul de acum șase luni, când a fost ales (mă rog, un fel de a spune) Câțu. Câți ar fi bănuit atunci că Câțu (am mai spus-o, îmi place cum sună) va ceda după nici șase luni, după ce dusese o campanie absolut mizerabilă de mai bine de șase luni. N-a rezistat nici cât campania. Cert este că abia aștept să-l revăd pe Rareș urlând isteric de trei ori, ținându-se cu ambele mâini de microfon să nu-i sară HemoroEasy din buzunarul de la spate: „Ciucă, președinte!”.

Din câte îmi amintesc, în campania din 2014, candidatul pe atunci Klaus Iohannis își mitralia adversarul la prezidențiale, pe Victor Ponta, cu acuzațiile de plagiat? Practic, înaintea primului tur, ăsta era principalul său cal de bătaie la adresa celui rămas în memoria colectivă drept „Monta”. Păi, domnule Președinte de acum, la ai voștri nu se pune? Numai plagiatorii lor sunt răi?

Fără nicio îndoială, rezultatul alegerilor la peședinția PNL e decis. Și „Ciucă-al lor” va rezista mai mult decât Câțu, dat fiind faptul că rămâne premier, prin bunăvoița PSD cel puțin încă un an. Apoi, când „Ciucă-al lor” nu va mai avea pâinea și cuțitul în mână vor realiza că nu mai e al lor și că au pariat (ales) pe o mârțoagă.

Vom asista iarăși la un episod de genul „Dragă, Stolo!”? Numai că nu știm cine va rosti replica. Nu s-a decis încă.

Să trăiți!

Foto: Timesnewroman.ro

 


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

×

Dă-ne un like pe Facebook

Facebook
Închide
Închide