TRENDING
  • 13:09 » O femeie, cadru militar în Bucureşti, a fost arestată după ce şi-ar fi bătut fetiţa de 2 luni. Copila a ajuns la spital cu fracturi
  • 13:02 » Scandalul redirecționării pacienților de la public la privat. Rafila: Ar trebui stabilite niște sancțiuni
  • 12:58 » Cătălin Cherecheş rămâne în închisoare. Curtea de Apel Cluj a respins contestaţia fostului primar
  • 12:50 » Irina Podnosova, fosta colegă de facultate a lui Putin, a fost confirmată ca președintă a Curții Supreme a Rusiei
  • 12:47 » Președintele conservator al Poloniei s-a întâlnit cu Donald Trump, la New York
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Ciudăţenia Pământului: Creatura care nu are picioare, creier, ochi sau stomac, dar învaţă!

Grădina Zoologică din Paris a prezentat cea mai bizară vietate de pe pământ: nu are picioare, creier, ochi sau stomac, dar… învaţă! De fapt, Blob, cu numele ştiinţific P. Polycephalum, este o creatură unicelulară care arată ca o ciupercă, dar se comportă ca un animal.

Este de culoare galbenă și poate depista hrana și digera, având capacitatea de a învăța repede. Pe lângă asta, are aproape 720 de sexe și se autoregenerează în 2 minute dacă este tăiată în două.

„Blob este o ființă vie care aparține misterelor lumii. Deși fără creier, este capabilă să învețe, iar dacă unești doi blobi, cel care deja a învățat îi transmite cunoștințele celuilalt”, a explicat Bruno David, directorul Muzeului Naţional de Istorie Naturală din Paris, care nu a explicat cum a apărut ciudata ființă.

„Ştim sigur că nu este o plantă, dar nu ştim să spunem dacă este un animal sau o ciupercă”, a afirmat oficialul. Numele ciudatei creaturi vine dintr-un film horror SF din 1958, în care o formă de viață extraterestră mănâncă totul în calea sa.

Sursa GrrlScientist


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide