TRENDING
  • 22:34 » Ministerul Educației a virat banii pentru bursele elevilor pe lunile septembrie și octombrie
  • 22:27 » Un bărbat din Satu Mare a aflat că are BMW când a mers să plătească impozitele
  • 22:18 » Un băiat din Sibiu, în vârstă de 12 ani, este căutat de Poliție, după ce a plecat în urmă cu o zi de acasă
  • 22:13 » Un șofer a lăsat mașina pe o stradă care urma să fie asfaltată. Muncitorii au acoperit-o cu folie și au turnat ciment în jurul ei
  • 22:09 » Proprietarul Ferrari și-a cumpărat o mașină Dacia și îi place foarte mult: Avem și șofer la ea
Daca ti-a placut, distribuie acum!

CNCAV se desființează. Andrei Baciu: A fost o reală onoare, o mândrie adevărată. 67 de oameni au lucrat continuu pentru a vă vaccina în siguranță

CNCAV rămâne fără obiectul de activitate. Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 se închide. Pandemia de coronavirus a intrat pe o pantă descendentă, astfel că nu se mai justifică menținerea CNCAV.

Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății și preşedinte al Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 (CNCAV) a făcut un bilanț al activității.

Pandemia și vaccinarea vor rămâne un capitol unic în viața fiecăruia dintre noi. În România, efortul național pentru vaccinarea împotriva COVID19 a fost coordonat de către CNCAV. După un an și jumătate, CNCAV se închide, iar activitățile acestuia sunt preluate de către Ministerul Sănătăţii – România.

”Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 a fost centrul organizatoric, logistic și comunicațional al efortului românesc pentru vaccinarea împotriva COVID-19. O echipă compusă din 67 de oameni, excepționali din punct de vedere profesional și uman, responsabili și motivați, a lucrat continuu într-o perioadă delicată, plină de provocări, pentru ca fiecare român să se poată vaccina în siguranță, simplu și rapid.

Le mulțumesc și le sunt profund recunoscător, atât colegilor mei din CNCAV, dar și celor 40.000 de persoane implicate în mod direct în campania de vaccinare din România, printre care medici și cadre medicale, angajați ai Ministerul Afacerilor Interne, Romania și Ministerul Apararii Nationale, Romania – www.mapn.ro), mii de voluntari.

Efortul și dedicarea acestor oameni minunați au fost remarcabile și pot fi măsurate în multe feluri. Dar cu adevărat valoroasă a fost dorința fiecăruia de a-și face treaba cât mai bine. Mulțumită colegilor noștri, de la recepție și până la actul medical, activitatea de vaccinare din România s-a desfășurat într-un mediu primitor, eficient și sigur”, a scris pe Facebook, Andrei Baciu.

Angrenaj de forțe pentru vaccinare

”Tot ceea ce ați văzut în cadrul campaniei de vaccinare – stocarea, transportul și distribuirea vaccinurilor în țară, centrele de vaccinare, asigurarea personalului medical, caravanele și maratoanele de vaccinare, platforma online ROVACCINARE, echipamentele și dotările medicale aferente – totul a fost pus la punct de către echipa CNCAV. A fost și este o reală onoare, dar și o mândrie adevarată, să fim parte a acestui efort național, în urma căruia unul din doi români s-au vaccinat.

Vă mulțumesc, dragi colegi! Sunteți extraordinari! Le mulțumesc și celor care au avut înțelegere atunci când lucrurile nu au funcționat cum trebuie. Criticile constructive ne-au ajutat să ne îmbunătățim activitatea. Chiar și comentariile lipsite de argumente sau de fundament ne-au ajutat în dorința noastră de a fi mai buni.

Însă, tot ce a construit CNCAV nu ar fi fost posibil fără sprijinul și susținerea mai multor actori importanți. Fie că au reprezentat instituții ale statului la cel mai înalt nivel, organizații non-guvernamentale, mediul privat, culte religioase, societatea civilă, influenceri, mass-media sau simpli cetățeni. Orice rezultat favorabil obținut este și meritul acestora.

Pentru toate acestea le mulțumesc și le sunt recunoscător! Când lucrează în echipă, România a demonstrat că e capabilă să creeze sisteme publice funcționale, online și offline. Am redus barierele birocratice și am îmbunătățit experiența cetățeanului în interacțiunea cu reprezentatul statului. De la activitatea de programare online și offline și până la actul medical, procesul de vaccinare s-a desfășurat eficient, sigur și modern. În aceste 18 luni, am cunoscut prieteni și profesioniști, exemple și îndrumători.

În fiecare dintre voi, colegii de vaccinare. Sunt bucuros pentru rezultatele noastre, în plan profesional, dar și din punct de vedere uman. M-am emoționat, atașat și ambiționat alături de voi toți. Ne-am bucurat de fiecare reușită, iar cu fiecare zi petrecută împreună, am căutat să fim mai buni! La nivel personal, sunt extrem de recunoscător pentru toată această experiență. Acum, mă uit cu mare încredere și determinare la ce putem construi în continuare aici, în România. Împreună”, a mai scris Andrei Baciu.

Motivele desființării Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID

Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății și preşedinte al Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 (CNCAV) ne-a explicat motivele pentru care se desființează comitetul.

”Când a fost înființat Comitetul a fost vorba de o campanie națională pentru vaccinarea împotriva noului coronavirus, în care au fost implicate mai multe ministere, instituții și actori locali. A fost nevoie de un astfel de comitet pentru a asigura accesul populației la vaccinare. Toate acestea au avut rolul desfășurării campaniei de vaccinare. A fost vorba de 11 mii de transporturi pentru 17 milioane de doze de vaccin administrate.

Timp de 15 luni s-a desfășurat această campanie. Acum, gradul de vaccinare a scăzut, astfel că s-a luat decizia desființării CNCAV. De la 150.000 de doze de vaccin administrate într-o singură zi, am ajuns la 6.000 -7.000 de doze”, a declarat în exclusivitate pentru DC Medical, Andrei Baciu, președintele CNCAV.

sursa: dcmedical.ro


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide