BREAKING NEWS
  • 0:00 » Piața globală de fuziuni și achiziții a scăzut cu 20% în prima jumătate a anului 2022, după recordul atins anul trecut
  • 23:58 » One United Properties cumpără un nou teren în Floreasca și dezvoltă un nou proiect rezidențial cu blocuri de mică înălțime/ Compania negociază pentru peste 20 de dezvoltări
  • 23:56 » 20 de ONG-uri cer Avocatului Poporului să evalueze constituționalitatea OUG-ului privind Cloud-ul guvernamental
  • 23:53 » CNCAV se desființează. Andrei Baciu: A fost o reală onoare, o mândrie adevărată. 67 de oameni au lucrat continuu pentru a vă vaccina în siguranță
  • 23:51 » Adela Cojan: Am fost țara din Europa cu cele mai mari controverse legate de vaccinul anti-COVID
Daca ti-a placut, distribuie acum!

CNN: Rușii au folosit în Ucraina bombe speciale „cu cuie”, interzise în zonele civile

Armata rusă a folosit împotriva populației civile din Ucraina bombe speciale care împrăștie cuie asemănătoare unor „săgeți de darts” – un tip de armă folosită pentru prima oară în timpul Primului Război Mondial și a cărei folosire este interzisă în zonele rezidențiale, informează CNN.

Dovezile folosirii acestor proiectile au apărut în zonele de lângă orașele Irpin și Bucha, unde trupele ruse au fost deja acuzate de comiterea de masacre împotriva populației civile.

La mai bine de o lună după ce armata ucraineană a preluat controlul orașului Irpin, localnicii încă mai găsesc astfel de mini-săgeți împrăștiate în curțile caselor sau înfipte în pereții locuințelor.

„Nu le poți scoate cu mâinile, ai nevoie de un clește”, a declarat pentru CNN un localnic din Irpin.

Schijele respective sunt numite „flechettes” – termen din limba franceză care se traduce prin „mici săgeți” – și reprezintă o moștenire a Primului Război Mondial când aceste proiectile au fost folosite pentru prima oară, de către trupele aliate împotriva celor germane.

Proiectilele „flechettes” au fost special create pentru a lovi și răni cât mai mulți militari dintr-o singură salvă. Un singur proiectil de artilerie poate conține câteva mii de astfel de mini-săgeți.

profimedia-0208893414

Bombele cu astfel de „săgeți de darts” pot fi folosite în luptă dar sunt interzise a fi utilizate în zonele cu civili. Un astfel de proiectil provoacă răni extrem de severe și dificil de tratat.

SUA au folosit „flechettes” în războiul din Vietnam. De asemenea, ONU a acuzat Israelul de folosirea unor astfel de proiectile împotriva zonelor civile din Gaza, în 2010, conform CNN.

În Ucraina, astfel de proiectile, trase de armata rusă, au fost deja descoperite în trupurile mai multor civili uciși în orașele Bucha și Irpin.

sursa: digi24.ro


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

×

Dă-ne un like pe Facebook

Facebook
error: Continutul este protejat!
Închide
Închide