BREAKING NEWS
  • 23:59 » Alte 9 cazuri de variola maimuţei au fost raportate în ultima săptămână
  • 23:56 » Medicii de familie îl critică pe Rafila și se plâng că nu vor mai putea primi bolnavi la timp din cauza rețetelor de pastile de iod
  • 23:53 » Apelul Ministerului Afacerilor Interne, după ce trei oameni s-au înecat în doar câteva ore: „Nu vă mai riscați viața”
  • 23:50 » Ministerul Sănătății revine cu precizări despre pastilele cu iod: Se iau numai în caz de expunere după un incident nuclear
  • 23:46 » Un câine abandonat a fost salvat din pădure, la Brașov. Era legat cu sârmă de un copac și într-o stare avansată de deshidratare
Daca ti-a placut, distribuie acum!

CNS Cartel ALFA continuă acțiunile de protest!

Cerem Președintelui să pună în aplicare angajamentele pe care și le asumă la nivelul Uniunii Europene

14/06/2021
Comunicat de presă

CNS Cartel ALFA continuă acțiuni de protest demarate la începutul anului împotriva politicilor anti-lucrători și anti-cetățeni ale guvernului actual.
Mâine,  marți, 15 iunie 2021,  începând cu acum 11.30 va avea loc o manifestare la Palatul Cotroceni (zona Leu) prin care solicităm Președintelui:

 aplicația la nivel național a angajamentelor luate în context European pentru aplicația Pilonului European al Drepturilor Sociale;
– exercitarea rolului constituțional de mediator între instituțiile statului și între instituțiile statului și cetățeni.

Constatând premisele există unui conflict social în societate, între lucrători pe de o parte și reprezentanții puterii, Guvern și Parlament, pe de altă parte, CNS Cartel ALFA a solicitat Președintelui României, încă din luna ianuare, să-și exercite rolul constituțional de mediator. ( textul scrisorii ).

Lipsa de acțiune și implicare pentru rezolvarea acestui conflict social care, prin măsuri luate de Guvernul Cîțu se agravează pe zi ce trece, este cu atât mai sfidător cu cât la nivel european, Președintele României se angajează până la politici și obiective centrate pe bunăstarea cetățenilor, creșterea veniturilor, reducerea dezechilibrelor și justiției sociale.

La începutul lunii mai, la  Summitul Social de la Porto , Președintele României, Klaus Iohannis, și-a luat angajamentul, alături de liderii europeni, de a relansa Europa Socială prin punerea în practică a principiilor Pilonului European al Drepturilor Sociale, având în centrul politicilor publice bunăstarea oamenilor și respectul pentru mediu, justiție socială și drepturi individuale și colective.

Astfel, Președintele României sunt angajate să promoveze politici care:

  • să reducă inegalitățile, să promoveze salarii corecte și să lupte împotriva sărăciei și discriminării;
  • să atingă noi obiective UE pentru creșterea ocupării forței de muncă și a formării profesionale și pentru reducerea sărăciei;
  • să recunoască Pilonul European al Drepturilor Sociale drept element fundamental al redresării post-pandemie;

În ciuda acestor angajamente, la nivel național, măsurile luate de guvern actual și susținute de Președintele Iohannis sunt contrare și duc la adâncirea sărăciei și a inegalităților sociale.

În disprețul cetățenilor, Guvernul Cîțu subminează inițiativa europeană cu privire la proiectul de Directivă privind salarii minime adecvate la nivelul UE, prin trimiterea către europarlamentarii români a unui punct de vedere și direcții de acțiune contrare Hotărârii Senatului României sau angajamentelor europene sau internaționale deja asumate de România.

Senatul României, prin  Hotărârea nr. 19  din data de 8 martie 2021, susțin propunerea de directivă privind salariile minime adecvate în UE, apreciind că „ propunerea prezintă o serie de avantaje pentru România precum reducerea inegalităților sociale și economice și stabilizarea forței de muncă în condițiile unei migrații excesive a românilor”.

Prin contrast, documentul emis de guvern arată lipsa de susținere a proiectului de directivă ( Link document ) și intenția de a submina adoptarea sa într-o formă favorabilă lucrători.

În concluzie, reiterăm solicitarea expresă către Președinții României să-și ducă la îndeplinirea mandatului de mediator între instituțiile statului și instituțiile statului și cetățeni, așa cum prevede Constituția României, care articolul 80 consacră rolul Președintelui:  Președinții României veghează la respectarea Constituției și la buna funcționare a autorităților publice. În acest scop, Președintele exercită funcția de mediere între puterile statului, precum și între stat și societate. “ 

 


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

×

Dă-ne un like pe Facebook

Facebook
error: Continutul este protejat!
Închide
Închide