BREAKING NEWS
  • 23:49 » Din această toamnă școlile pot folosi catalogul electonic, dar trebuie tipărit obligatoriu și arhivat, propune ministerul Educației
  • 23:45 » Lugoj – Explozie într-un bloc de pe strada Aleea Brazilor (FOTO)
  • 23:44 » Ce se întâmplă cu roaming-ul de la 1 iulie: trebuie să știi dacă ai planuri de vacanță în străinătate
  • 23:38 » Singurul loc din România în care muntele se întâlnește cu „marea”. Trebuie să ajungi acolo măcar o dată în viață
  • 23:33 » Salt extrem cu parașuta, în Catedrala Mântuirii Neamului. Patriarhia Română vine cu o reacție dură
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Coadă la finanțare prin programul Anghel Saligny pentru proiecte de infrastructură

Primăriile din vestul țării fac coadă la finanțare prin programul Anghel Saligny pentru proiecte de infrastructură. Recent, atât Sibiu cât și Oradea au solicitat finanțare pentru a construi variante ocolitoare.

Mărul discordiei în defuncta coaliție de guvernare, programul Anghel Saligny prin care se alocă discreționar fonduri autorităților locale pare deja luat cu asalt. Din fericire, în aceste exemple este vorba de investiții în infrastructură, nu în festivaluri de muzică și dansuri. Nu cunoaștem însă dacă aceste investiții vor putea fi făcute în condiții competitive.

Astfel, Consiliul Județean Sibiu a solicitat finanțarea prin programul Anghel Saligny pentru realizarea Variantei Ocolitoare Sibiu Sud. Este vorba, practic, de o a doua centură a orașului, care va fi realizată în regim de autostradă. Costul estimat al lucrărilor este de 1,3 miliarde de lei (circa 260 de milioane de euro), în condițiile unui cost pe kilometru de aproximativ 20 de milioane de lei (4 milioane de euro).

Finanțare prin programul Anghel Saligny pentru infrastructură: Ce orașe sunt primele beneficiare

Traseul viitoarei autostrăzi de centură a Sibiului măsoară astfel 65 de kilometri și va trece pe lângă șase localități: Sibiu, Cristian, Poplaca, Rășinari, Cisnădie și Șelimbăr. Pe lângă acest proiect, CJ Sibiu a mai depus pe ”Anghel Saligny” alte opt proiecte de reabilitare a unor drumuri județene. În total, sunt 183 de kilometri de drumuri județene ce ar urma să fie reabilitați cu bani prin acest program, cu costuri estimate la 1,69 miliarde de lei.

Și Consiliul Județean Bihor, condus de Ilie Bolojan, a decis să solicite finanţare prin Programul „Anghel Saligny” pentru construirea „inelului metropolitan”, un drum nou, în zona de sud a municipiului Oradea, care va străbate comunele Nojorid, Sânmartin și Oșorhei. Pe traseul șoselei vor fi construite două pasaje, două viaducte și vor fi amenajate patru intersecții giratorii. Valoarea estimată a proiectului este de 250 de milioane lei, iar durata de implementare va fi de 84 de luni.

Și în acest caz, este vorba de un oraș care are deja o șosea de centură. Este vorba de o şosea de centură la profil de 4 benzi şi pasaje peste intersecţiile principale, pe care le-a construit Compania de Drumuri. De asemenea, anul viitor vor începe lucrările şi pentru drumul de legătură cu A3 Autostrada Transilvania. Pe lângă Drumul Expres Oradea – Arad, un alt proiect preluat de la Ministerul Transporturilor este Centura Beiuş.

Sursa promotor


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

×

Dă-ne un like pe Facebook

Facebook
error: Continutul este protejat!
Închide
Închide