BREAKING NEWS
  • 23:49 » Din această toamnă școlile pot folosi catalogul electonic, dar trebuie tipărit obligatoriu și arhivat, propune ministerul Educației
  • 23:45 » Lugoj – Explozie într-un bloc de pe strada Aleea Brazilor (FOTO)
  • 23:44 » Ce se întâmplă cu roaming-ul de la 1 iulie: trebuie să știi dacă ai planuri de vacanță în străinătate
  • 23:38 » Singurul loc din România în care muntele se întâlnește cu „marea”. Trebuie să ajungi acolo măcar o dată în viață
  • 23:33 » Salt extrem cu parașuta, în Catedrala Mântuirii Neamului. Patriarhia Română vine cu o reacție dură
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Codul Rutier 2022, răsturnare de situație: cine nu poate obține permisul de conducere, de fapt

În urmă cu câteva zile, în spațiul online au ajuns informații legate de o restricție foarte importantă în ceea ce privește persoanele care pot obține permisul de șoferi în România. Realitatea legată de Codul Rutier 2022 pare totuși să fie un pic mai complexă. (Playtech)

Cea mai nouă lecție legată de reticența față de ce citești pe internet vine de la Direcția de Permise și vizează o știre care a făcut înconjurul internetului nu demult. Discutăm de limitarea dreptului de înscriere la școala de șoferi pentru persoanele care au absolvit zece clase.

Ca referință, legislația în vigoare nu impune niciun fel de limitare legată de nivelul educațional pentru persoanele care vor să obțină permisul de conducere. Știrea care pare să fi fost eronată era construită în jurul unui așa-zis proiect de modificare a legi ce ar urma să fie inclusă în Codul Rutier 2022.

Nu-ți trebuie școală pentru școala de șoferi în Codul Rutier 2022

Oficialii din DRPCIV au dezmințit informația din spațiul public legată de restricția, de la 1 ianuarie 2022, pentru înscrierea la școală de șoferi doar a absolvenților de 10 clase.

„Ca urmare a informațiilor apărute în mediul online cu privire la introducerea învățământului minim obligatoriu de 10 clase pentru obținerea permisului de conducere, vă comunicăm faptul că, în prezent, la nivelul D.R.P.C.I.V. nu există niciun astfel de proiect de modificare a legislației în vigoare”, este mesajul transmis de Direcția de Regim Permise de Conducere și Înmatricularea Vehiculelor.

Cu alte cuvinte, în România, în continuare nu este relevant nivelul studiilor pentru a te înscrie la școala de șoferi și, în final, pentru a obține permisul de conducere pe drumurile publice. Intenția de a impune limita de zece clase se baza pe faptul că foarte mulți analfabeți funcționali ajung la proba teoretică a examenului și, în proporție covârșitoare, aproximativ 80% nu reușesc să treacă de ea. În mod implicit, lipsa educației se reflectă și într-un nivel foarte ridicat al accidentelor rutiere pe drumurile publice din țara noastră, dar momentan autoritățile se concentrează pe alte probleme.

Sursa: Playtech


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

×

Dă-ne un like pe Facebook

Facebook
error: Continutul este protejat!
Închide
Închide