BREAKING NEWS
  • 0:49 » Eveniment caritabil Timisoara
  • 21:25 » Începe a doua etapă de generare a voucherelor în cadrul programului Rabla pentru Electrocasnice
  • 21:15 » Ce este grăsimea abdominală.
  • 21:01 » Cele mai bune uleiuri pentru părul uscat și deteriorat.
  • 20:57 » Ce este uleiul squalane
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Într-o declarație, președinta Uniunii Comunităților Evreiești din Italia (UCEI), Noemi Di Segni, a spus că Lazio și Federația Italiană de Fotbal ar trebui “să intervină cu cea mai mare urgență și eficacitate”.

“În fața ostentației gesturilor și simbolurilor care evocă idealurile fasciste, nu poate exista ambiguitate și ezitare”, a declarat Di Segni. “Lumea fotbalului trebuie să se elibereze de fasciști și incitatori la ură, o ură care de pe terenurile de fotbal se răspândește în piețe”, a mai spus ea.

Di Segni a subliniat că decizia raportată a Lazio de a interzice suporterului care ține vulturul – numit Juan Bernabe – accesul la meciuri, “nu a fost suficientă”.

 

“Cred că este necesară o intervenție legală pentru a evalua dacă cuvintele și gesturile văzute în videoclip sunt de natură penală”, a declarat Di Segni pentru ziarul Gazzetta dello Sport.

 

Victoria echipei Lazio cu 3-1 în fața lui Inter Milano în Serie A din Italia a fost însoțită de scene în care suporterii își ridicau brațul drept în salutul tradițional fascist în timp ce scandează “Duce, Duce”, titlul adoptat de dictatorul fascist italian Benito Mussolini, care a condus Italia din 1922 până în 1943.

Un videoclip arătă scandările conduse de un bărbat care ținea în mână un vultur viu – mascota lui Lazio – și poartă culorile albastru și alb ale echipei.

 

Bernabe, care este originar din Spania, a afirmat într-un interviu că nu a regretă acțiunile sale.

 

“Pentru mine, salutul fascist este un salut militar. M-am născut în armată. Am o cultură de dreapta”, a spus el. “Am strigat ‘Duce, Duce’. Nu neg acest lucru pentru că îl respect pe Mussolini, el a făcut lucruri grozave pentru Italia, așa cum a făcut și Franco pentru Spania.” a mai spus Bernabe.

 

“Ultrașii” de extremă dreaptă ai Lazio, care se autointitulează “Irriducibili”, sunt renumiți pentru scandările antisemite și rasiste. În 2017, grupul a stârnit indignare prin distribuirea de pliante care o înfățișau pe celebra Anne Frank, care a ținut un jurnal în timpul Holocaustului înainte de a fi ucisă de naziști, purtând tricoul rivalilor orașului AS Roma.

 

“Irriducibili” păstrează, de asemenea, legături cu grupuri extremiste și bande criminale. În august 2019, liderul grupului, Fabrizio Piscitelli, cunoscut și sub numele de “Diabolik”, a fost împușcat mortal în plină zi, pe o stradă din Roma, într-un asasinat la comandă.

 

Între timp, Lazio a atras controverse suplimentare legate de legăturile sale fasciste când printre jucătorii selecționați de antrenorul Maurizio Sarri în lotul pentru meciul câștigat de Lazio cu 4 – 1 împotriva Hellas Verona s-a numărat și fundașul Romano Floriani Mussolini – strănepotul dictatorului fascist.

 

Romano este al treilea fiu al Alessandrei Mussolini, nepoata dictatorului și timp de 15 ani membră a Camerei Deputaților și a Senatului Italiei, ca și a parlamentului European, din partea unor partide neofasciste.

 

Într-un interviu acordat cotidianului italian Il Messaggero în februarie anul trecut, Romano a spus că nu este deranjat de moștenirea strămoșului său și nu vede niciun motiv să-și ascundă numele de familie. “Aici, la Lazio, sunt judecat doar pentru felul în care joc și nu pentru că mă numesc Mussolini”, a declarat tânărul de 18 ani.

 

Allgemeiner, The Sun, ESPN

 

Sursa: G4Media

 

 

 


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

×

Dă-ne un like pe Facebook

Facebook
error: Continutul este protejat!
Închide
Închide