BREAKING NEWS
  • 1:35 » Desecretizarea informațiilor despre vaccinul Pfizer-BioNTech ar putea dura până la 55 de ani
  • 1:17 » Cercetătorii au dezvoltat medicamentul pentru diabetul de tip 1, care ar putea înlocui injecţia
  • 0:49 » Franța și Italia au semnat un tratat bilateral de cooperare aprofundată
  • 0:36 » Românii care vin din ţări din sudul Africii, carantinaţi 14 zile
  • 0:12 » România a semnat Acordul de împrumut cu Comisia Europeană pentru prima tranşă de 15 miliarde de euro din PNRR
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Concursul “Cupa Floare de Colţ”, ajuns la cea de-a a VI-a ediție! Iată cum s-a desfășurat acesta

Toamna şi-a intrat în drepturi şi îşi face de cap prin păduri şi prin livezi. Culorile se răsfrâng în nuanţe, iar fructele pârguite se aşteaptă culese. E timpul aşadar să respectăm tradiţia. 

Pentru noi, Asociaţia  Ecologică Floare de Colţ, tradiţia înseamnă organizarea concursului “Cupa Floare de Colţ”, concurs ajuns anul acesta la ediţia a VI-a şi organizat în perioada 15-17 octombrie 2021, cu finanţare din partea Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Dâmboviţa.

Acţiunea s-a bucurat de participarea a 40 de tineri, reprezentând şcoli sau ONG-uri din judeţul Dâmboviţa care, grupaţi în echipe, au participat la mai multe probe tematice de turism montan specializat în Munţii Bucegi şi Leaota, fiind cazaţi la Complex Agrement Tabăra  Căprioara.

Probele concursului au fost: proba de cunoştinţe teoretice specifice, proba de drumeţie montană (parcurgerea traseului: tabăra Căprioara – Valea Raciului – Captare Raciu – Tabăra Cerbul şi retur cu punctaj pentru deplasare în echipă şi folosirea echipamentului: bocanci, pelerină de ploaie, rucsac de tură, bidon pentru apă), proba de parcurgere a unui traseu de mână curentă (susţinută contra timp, cu folosirea alternativă a lonjelor de asigurare), proba de coborâre în rapel cu ajutorul corzii şi cea de orientare turistică cu busola (respectând indicaţiile din fişă). 

Atmosfera de concurs a fost completată de serile petrecute în sunet de chitară, aşa cum stă bine, unei activităţi în mijlocul naturii. Şi chiar dacă soarele nu şi-a arătat atât de mult faţa pe cât am fi dorit, bucuria specifică tinereţii a răsunat timp de trei zile în toată pădurea, amintindu-ne din nou, cât de minunat poate fi muntele, în orice anotimp şi pe orice vreme!

Proiectul acesta a fost a 97-a etapă a programului Asociaţiei Ecologice Floare de Colţ “Natura ne învaţă primii paşi în viaţă”, program care a implicat până în prezent, peste 4600 de persoane în cei unsprezece ani de la înfiinţarea asociaţiei.

Bocanciu Ileana – Preşedinte AEFC – Coordonator proiect


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

×

Dă-ne un like pe Facebook

Facebook
error: Continutul este protejat!
Închide
Închide