BREAKING NEWS
  • 0:25 » Premierul Ciucă anunță plafonarea prețului la energie și la gaze, de la 1 februarie
  • 0:23 » Gradul de siguranță în școli, între 76 și 82%, spune Cîmpeanu. Ce a răspuns ministrul la întrebarea „cum își trimite copilul la școală”
  • 0:22 » Ciucă: Un milion de facturi trimise greșit vor fi refăcute, fără ca oamenii să fie debranşaţi sau să plătească penalități
  • 0:20 » FOTO: Un minor şi doi tineri din Afganistan, depistaţi la frontiera Giurgiu, ascunşi într-un TIR turcesc
  • 0:19 » Clipe de groază pe un drum național Bistrița-Năsăud. Doi tineri au ajuns în spital
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Condițiile în care americanii vaccinați cu ambele doze pot renunța la mască în aer liber. Recomandările CDC!

Americanii complet vaccinați pot face unele activități în aer liber, cum ar fi mersul pe jos și drumețiile, fără a purta mască, dar ar trebui să continue să folosească măștile în spațiile publice aglomerate, au anunțat autoritățile sanitare din SUA, citate de Reuters.

De asemenea, americanii complet vaccinați pot lua masa în siguranță în aer liber alături de prieteni din mai multe familii și pot participa la întâlniri în aer liber, alături de alte persoane complet vaccinate și persoane nevaccinate.

Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) din SUA continuă să recomande portul măștii la evenimente aglomerate în aer liber, precum parade și evenimente sportive, și în interior, în locuri publice.

Recomandările au fost actualizate în condițiile în care mai mult de jumătate dintre adulții din Statele Unite au făcut până acum cel puțin o doză de vaccin împotriva COVID-19, potrivit CDC.

Acesta este un prim pas pentru a-i ajuta americanii complet vaccinați să-și reia unele din activitățile oprite din cauza pandemiei, fiind în același timp conștienți de riscul potențial de a transmite virusul altora, arată CDC.

Purtarea măștilor de protecție este considerată drept una dintre cele mai eficiente modalități de control al transmiterii virusului. Având în vedere că cele mai multe infectări cu COVID-19 au loc în interior și că numărul persoanelor vaccinate este în creștere, utilizarea măștilor în aer liber a fost în dezbatere publică de câteva săptămâni în Statele Unite, deoarece americanii caută să se bucure de beneficiile vaccinării complete.

Noile cazuri de COVID-19 au scăzut cu 16% în ultima săptămână, după ce SUA au depășit 140 de milioane de persoane care au făcut cel puțin o doză de vaccin Pfizer / BioNTech sau Moderna sau vaccinul cu o singură doză Johnson & Johnson.

Potrivit CDC, persoanele nevaccinate pot merge, de asemenea, să alerge în siguranță fără mască, alătuuri de membrii familiei, și să participe la întâlniri în aer liber cu persoane vaccinate.

Nu există suficiente date care să spună dacă persoanele vaccinate pot răspândi infecția la cei care nu au făcut vaccinul, iar CDC spune că oamenii ar trebui să evalueze riscul pentru prieteni și familie înainte de a renunța la masca de protecție.

sursa digi24


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
×

Dă-ne un like pe Facebook

Facebook
error: Continutul este protejat!
Închide
Închide