TRENDING
  • 18:29 » Al șaselea turist străin mort în Grecia. Germanul fusese dat dispărut duminică, după ce i-a dat un telefon îngrijorător soției sale
  • 18:19 » Cum a fost salvată o femeie după un grav accident de mașină?
  • 18:14 » Evaluarea Naţională 2024. Calendarul probelor. Peste 160.000 de absolvenţi de gimnaziu s-au înscris la examen
  • 18:09 » Coreea de Nord e furioasă că SUA ajută Ucraina și amenință: „Am putea ajunge la un nou război mondial”
  • 15:39 » Ce spun turiștii străini despre stațiunea Mamaia: „Am văzut foarte multe mașini luxoase. Muzica este puțin cam tare”
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Autoritățile fac joi controale de amploare în Portul Agigea, unde sunt mai multe containere cu deșeuri din Germania. Acțiunea are loc după ce în ultimele zile, acolo au fost descoperite 50 de containere cu 500 tone cu deseuri

La controalele din Portul Agigea sunt prezenți inspectori de la Garda de Mediu, reprezentanți de la Garda de Coastă și un procuror.

Sunt verificare 15 containere, fiecare cu câte 20 de tone de deșeuri.

Procurorul prezent la acțiune a declarat pentru Digi24 că se fac verificări de principiu, nefiind vorba despre un dosar de urmărire penală. El a explicat că se verifică dacă în containere sunt deșeuri de plastic sau nu și dacă pot intra legal în țară.

“Deșeurile de plastic, ca să fie verzi, trebuie să fie exclusiv plastic tocat și atât. Numai plastic nu este aici. Sunt aparate, deșeuri periculoase, care încalcă regimul de intrare în țară.

Problema e mult mai mult decât vedem noi aici. Trebuie modificată legea care e plină de găuri și permite astfel de fenomene, altminteri devenim groapa de gunoi”, a spus procurorul.

În urmă cu o zi, polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, în cooperare cu lucrători din cadrul Gărzii de Mediu Constanţa, ai Biroului Vamal de Frontieră Constanța Sud şi a unor reprezentanţi ai Agenției FRONTEX, au efectuat controlul fizic asupra a 25 containere sosite în Portul Constanța Sud Agigea, încărcate cu deșeuri din Germania.

Acțiunea a avut loc după descoperirea recentă a 10, respectiv alte 15 containere cu deșeuri sosite din Germania, destinararul fiind o firmă din județul Prahova.

În 11 mai, polițiștii de frontieră au identificat alte 25 containere sosite din Germania, pentru aceeași firmă de pe raza judeţului Prahova care efectuează activități de import în România.

sursa digi24


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
Facebook
Închide
Închide