TRENDING
  • 20:28 » O tumoră de 45 de kilograme a fost scoasă din abdomenul unei femei din Botoșani, care a mers la medic când a văzut că se îngrașă brusc
  • 20:25 » Primarul unei comune din Alba a murit. A fost găsit spânzurat într-o anexă a locuinţei
  • 20:22 » Povestea impresionantă a unui director din Călărași. Umblă din poartă în poartă pentru a-i convinge pe copii să meargă la școală
  • 20:16 » Un spital din București a înființat Registrul Naţional Unic al Pacienţilor Arşi
  • 20:06 » Un pădurar din Bistrița a încercat să scape de amendă cu țuică, pastramă și cârnați. A fost prins în flagrant
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Copilul ținut sclav de părinți era „închiriat” pentru 1.000 de lei/lună. Primar: Ce se întâmplă după ora 4 se întâmplă după ora 4

S-au luat primele măsuri în cazul băiatului care a fost sclavul propriei familii. Părinții au fost arestați la domiciliu, iar viceprimarul care deținea una dintre stânele la care băiatul era supus muncilor grele a fost reținut.

Viceprimarul a fost reținut și va fi dus la instanță cu propunere de arestare preventivă. Anchetatorii au ajuns la el, în ianuarie, când un bărbat – inginer silvic – a fost reținut pentru exploatarea prin muncă a copilului.

Copilul de 13 ani, din Brașov, a fost în ultimii ani sclavul propriei familii. Polițiștii au găsit o cușcă în care părinții îl țineau atunci când nu îl închiriau proprietarilor de stâne, pentru 1.000 de lei pe lună. Băiatul nu mergea la școală, era bătut aproape zilnic și mânca ce găsea.

Este un caz șocant, în care DIICOT face audieri. Printre cei chemați să dea explicații a fost și viceprimarul comunei, care este proprietarul unei stâne la care băiatul ar fi muncit. Viceprimarul a fost reținut.

Unii săteni spun că nu știu despre ororile prin care a trecut copilul, iar alții că băiatul de opt ani se ducea singur la stâne.

Localnic: “Eu nu l-am mai văzut prin sat. Dar mai exact unde era nu știam”.

Ani de zile, copilul a fost bătut cu biciul, ținut într-o cușcă, agresat fizic.

Pe lângă lovituri, starea lui psihică a fost profund afectată. Maria Teherciu, psiholog: “El poate dezvolta comportament deviant grav. De genul integrării sociale foarte, foarte dificilă. Pe fondul needucării poate apărea retardul mintal, care automat vine cu tulburări de comportament.”

Primarul din comună spune că nici măcar nu știe unde avea vicele stâna.

Silviu Șchiopu – primarul comunei Ungra: “Vă dați seama, că dacă era ținut sclav, trebuia să știm toți, deci nu cred. Ce se întâmplă după ora 4 se întâmplă după ora 4. Nici măcar nu știu în ce direcție avea stâna sau astea.”

Natalia Intotero: “De atâta timp eu nu cred că cineva din comunitate nu a auzit, nu a văzut. Astfel de oameni, care ajung la aceste atitudini, nu au de ce să fie în funcții publice.”

Sursa: Digi24


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide