TRENDING
  • 22:34 » Ministerul Educației a virat banii pentru bursele elevilor pe lunile septembrie și octombrie
  • 22:27 » Un bărbat din Satu Mare a aflat că are BMW când a mers să plătească impozitele
  • 22:18 » Un băiat din Sibiu, în vârstă de 12 ani, este căutat de Poliție, după ce a plecat în urmă cu o zi de acasă
  • 22:13 » Un șofer a lăsat mașina pe o stradă care urma să fie asfaltată. Muncitorii au acoperit-o cu folie și au turnat ciment în jurul ei
  • 22:09 » Proprietarul Ferrari și-a cumpărat o mașină Dacia și îi place foarte mult: Avem și șofer la ea
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Corina Crețu: România riscă să fie sancționată de Bruxelles pentru neîndeplinirea obligațiilor privind gestionarea deșeurilor

România riscă sancțiuni din partea Comisiei Europene pentru neîndeplinirea obligațiilor privind gestionarea deșeurilor, iar atenționările venite de la Bruxelles de ani de zile au fost trecute cu vederea la București, susține Corina Crețu, fost comisar european.

Foto: Pexels.com

În luna iunie a acestui an, Comisia Europeană a solicitat autorităților române să transpună integral în legislația națională noile norme ale UE privind depozitele de deșeuri, cele privind gestionarea deșeurilor și cele privind prevenirea deșeurilor de ambalaje – ceea ce nu s-a întâmplat, scrie eurodeputata Corina Crețu pe Facebook.

”Din păcate, aceasta nu este o situație nouă. În calitate de Comisar European, eu am atenționat asupra acestui aspect încă din 2016, când am solicitat autorităţilor de la București să accelereze reformele din domeniul managementului deşeurilor, al apei şi prevenirea riscurilor. România a avut la dispoziție nu mai puțin de 425 milioane EUR pentru proiecte privind protecția mediului, prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020. Cu o asemenea sumă, rezultatele trebuiau să fie vizibile până în acest moment. Și mai grav este faptul că neimplementarea unor astfel de proiecte afectează grav sănătatea românilor. Potrivit unor statistici ale Agenției Europene de Mediu, peste 20.000 de români mor în fiecare an din cauza poluării (iar din aceștia peste jumătate sunt din București). Așadar, sper să existe măsuri concrete cât de curând. Ar fi nu doar înspre binele României în raport cu respectarea legislației europene, dar ar fi în primul rând foarte bine pentru români, a căror sănătate ar fi mai protejată”, a mai scris fostul comisar european.

Sursa: g4media


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide