TRENDING
  • 8:05 » DUREREA LIGIEI DECA
  • 12:10 » ȚUȚU-POPESCU, DUETUL CU MASCĂ
  • 22:17 » Un milionar american își donează 99% din avere: „Copiii nu înțeleg deloc banii”
  • 22:15 » Moartea inexplicabilă a doi frați. S-au stins în aceeași zi, la o oră distanță: „Inima lui nu a mai suportat”
  • 22:14 » Mihaela Bilic, despre câtă ciocolată avem voie să mâncăm într-o zi. Condiția care nu trebuie încălcată
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Probabilitatea unui val epidemic COVID-19 în China în următoarele două-trei luni este foarte redusă, deoarece 80% din populație a fost deja infectată cu virusul SARS-Cov-2, a declarat sâmbătă Wu Zunyou, epidemiolog-șef la Centrul chinez pentru controlul și prevenirea bolilor (CDC), potrivit boursorama.com.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a declarat în cursul săptămânii că se teme de o epidemie în China, cu ocazia Anului Nou Lunar.

Pentru prima dată din 2020, acest An Nou, care începe oficial sâmbătă, nu este însoțit de restricții de circulație, după ce autoritățile chineze au renunțat la politica „zero COVID”.

Călătoriile masive din timpul actualei perioade a Anului Nou Lunar ar putea contribui la răspândirea pandemiei, crescând numărul de infecții în anumite zone, dar un al doilea val de COVID-19 este puțin probabil pe termen scurt, a declarat Wu Zunyou pe rețeaua de socializare Weibo.

China a declarat joi că a trecut de vârful valului epidemic și că aproape 60.000 de persoane cu această boală au murit în spitale între 8 decembrie și 12 ianuarie.

Dar unii experți spun că această ultimă cifră este o subestimare grosolană, deoarece persoanele care au murit acasă au fost excluse din numărătoare, iar mai mulți medici au declarat că au fost descurajați să menționeze COVID-19 ca fiind cauza decesului pe certificatele pacienților.

sursa: g4media.ro


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide