TRENDING
  • 22:34 » Ministerul Educației a virat banii pentru bursele elevilor pe lunile septembrie și octombrie
  • 22:27 » Un bărbat din Satu Mare a aflat că are BMW când a mers să plătească impozitele
  • 22:18 » Un băiat din Sibiu, în vârstă de 12 ani, este căutat de Poliție, după ce a plecat în urmă cu o zi de acasă
  • 22:13 » Un șofer a lăsat mașina pe o stradă care urma să fie asfaltată. Muncitorii au acoperit-o cu folie și au turnat ciment în jurul ei
  • 22:09 » Proprietarul Ferrari și-a cumpărat o mașină Dacia și îi place foarte mult: Avem și șofer la ea
Daca ti-a placut, distribuie acum!

România are câteva crame și podgorii frumoase pe care ar trebui să le vizitezi. Cu toate că turismul viticol nu este încă foarte bine dezvoltat în țara noastră, iubitorii de vin probabil vor recunoaște câteva dintre aceste locuri. Poți face degustări de vin și poți vizita locuri care te vor face să crezi că nu ești în țară, ci undeva în sud-estul Franței.

Crame și podgorii frumoase pe care să le vizitezi în România – turism viticol Crama domeniile Bohotin Cu siguranță ai auzit de Busuioaca de Bohotin. Ei bine, regiunea este celebră pentru vinul roșu. Se află în sud-estul județului Iași. Vei gusta aici un vin roșu deschis la culoare și dulce, care îți va da senzația că ai mâncat piersici coapte. Este un vin care rezistă chiar și 20 de ani. Și, știi cum se spune, cu cât vinul e mai vechi, cu atât e mai bun. În plus, peisajele sunt deosebite. Dacă vrei o vacanță diferită, la Bohotin vei avea parte de o adevărată incursiune în lumea vinului. Vinăria Cotnari Cine nu a auzit de Grasa de Cotnari? Un alt vin celebru a cărui podgorie trebuie să o vizitezi. Acest tip de vin datează de la 1450 și este un vin alb, de o culoare galben-aurie, care rezistă bine în timp. De fapt, regiunea a devenit celebră în întreaga Europă în timpul domniei lui Alexandru Ioan Cuza, în anii 1800. Cotnari se află în Moldova, iar dacă nu ai vizitat până acum Moldova, ar fi cazul să o faci. Vinăria Domeniile Săhăteni Se află în județul Buzău și dacă ajungi aici vei vedea priveliști minunate. Desigur, vii mai mult pentru vin și pentru această cramă unică. Poți gusta soiuri de vin diverse, de la Pinot Gris, Chardonnay, Sauvignon Blanc și Tămâioasă Românească, la Cabernet Sauvignon, Merlot și Fetească Albă. Astăzi, Domeniile Săhăteni cuprind plantații de 76 de hectare, o cramă modernă și facilități pentru o producție de aproape 1.000 de tone de struguri pe sezon.

Podgoria Bauer Se află în centrul regiunii istorice a Olteniei. Aici se cultivă vinul de peste 2000 de ani, dar această cramă specifică a fost fondată în 2012 de Oliver Bauer și soția sa. Ei folosesc struguri mai rari, care sunt mai greu de cultivat și mai greu de găsit. Aici vei găsi tot felul de vinuri unice și delicioase. Locația se află la doar două ore şi jumătate de mers cu mașina de la București, așa că e destul de aproape pentru ceea ce oferă. Podgoria Alcovin-Măcin Podgoria Alcovin-Măcin este renumită pentru dimensiunile sale vaste (peste 300 de hectare) și pentru faptul că este furnizorul oficial de vin al Casei Regale a României. Este situată în Dobrogea, în apropiere de Marea Neagră. Această podgorie produce vin pentru 5 mărci diferite: Pelegrin, Curtea Regală, Tres Rosae, Renatus și Trei Braţe. Unul dintre cele mai populare vinuri cultivate aici este Aligoté din Curtea Regală. Acest vin este un vin alb tânăr, care are o culoare aurie palidă. Are note de măr și lămâie și este absolut delicios atunci când este asociat cu pește, supe sau salate. Crama Liliac Această regiune produce vinuri de nenumărați ani, chiar de secole. Situat în Transilvania, solul este imens de fertil, permițând ca strugurii Liliac să fie recunoscuți la nivel internațional pentru vinurile uimitoare care pot fi produse aici.

Crama Liliac Această regiune produce vinuri de nenumărați ani, chiar de secole. Situat în Transilvania, solul este imens de fertil, permițând ca strugurii Liliac să fie recunoscuți la nivel internațional pentru vinurile uimitoare care pot fi produse aici.

Crama Știrbey Situată la doar trei ore de București, Podgoria Drăgășani se află pe domeniul Prince Știrbey încă din secolul al XVIII-lea și are o cramă construită în anii 20. În 2001, baroneasa română Ileana Kripp-Costinescu și soțul ei german au recuperat proprietatea. Cu o pasiune și o dragoste extraordinare pentru soiurile de struguri indigene și pentru cultura îndelungată de vinificație din regiune, baroneasa a renovat podgoriile și s-a asigurat că tradiția va continua. Nu pleca fără să încerci Tamâioasa Românească şi Negru de Drăgășani! Podgoria Recaș Aproape de Timișoara, Podgoria Recaș își deschide porțile pentru toți cei interesați să facă un tur al podgoriei propriu-zise, să descopere tehnologia de vinificație sau să vadă cramele și să admire o colecție de aproximativ 250 de butoaie. Degustarea de vinuri se face într-o încăpere aflată la 9 metri sub pământ. Podgoria Recaș este una dintre cele mai vechi din județ și a fost menționată pentru prima dată într-un document scris în 1447. Nu uita să vizitezi Timișoara, un oraș superb, cu multe surprize de oferit.

Cramele Miniș Un loc pe care nu vrei să îl ratezi. Priveliști superbe și 25 de hectare cu viță-de-vie din soiuri precum Fetească Regală, Muscat Ottonel, Merlot, Pinot Noir, Mustoasă de Măderat sau Burgund Mare. Se află în zona Misca-Șiria și este cu adevărat un loc în care lumea pare că stă în loc. Crama Delta Dunării La Săpata În această cramă, vinurile se produc doar prin metode tradiționale. Este o cramă deținută de un italian. Găsești aici soiuri precum Aligote sau Băbească Neagră. În plus, Dobrogea este un adevărat spectacol și vei dori să stai aici măcar o săptămână. Pentru o vacanță care să îmbine relaxarea cu degustarea de vinuri și puțină istorie, această zonă este superbă și musai de văzut. Podgoria Huși Se află în estul Podișului Central al Moldovei, o zonă cu adevărat fabuloasă. Aici se cultivă vița-de-vie încă din neolitic. După anul 1900 s-au înființat primele plantații de vițe altoite. Găsești aici soiuri precum Cabernet Sauvignon, Fetească Neagră, Merlot sau Busuioacă de Bohotin. Tot aici este și Crama Averești sau Casa de Vinuri Huși, de unde poți pleca cu vinurile preferate. Podgoria Silvana Se află în nord-vestul țării, în județul Sălaj și se aseamănă cu podgoria Cotnari. Este printre cele mai nordice podgorii ale României și se întinde pe 40 de hectare. Aici se îmbuteliază anual 150.000 de litri de vin, de la vin spumant Silvania Premium, Fetească Regală, Muscat Ottonel, Chardonnay și Pinot Noir. Există multe crame și podgorii în România pe care le poți vizita. Dacă vrei să faci un adevărat turneu, ar trebui să le vizitezi pe cele mai populare, apoi să cauți adevărate mistere și locuri ascunse de lume. Potrivește vinurile cu delicatese tradiționale românești și bucură-te de turismul viticol din țara noastră.

Sursa foto: 123rf.com

Sursa: libertatea.ro


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide