BREAKING NEWS
  • 1:21 » Vaccinul românesc este gata
  • 0:25 » Premierul Ciucă anunță plafonarea prețului la energie și la gaze, de la 1 februarie
  • 0:23 » Gradul de siguranță în școli, între 76 și 82%, spune Cîmpeanu. Ce a răspuns ministrul la întrebarea „cum își trimite copilul la școală”
  • 0:22 » Ciucă: Un milion de facturi trimise greșit vor fi refăcute, fără ca oamenii să fie debranşaţi sau să plătească penalități
  • 0:20 » FOTO: Un minor şi doi tineri din Afganistan, depistaţi la frontiera Giurgiu, ascunşi într-un TIR turcesc
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Cresc salariile bugetarilor din România, din nou: cine sunt privilegiații

Deși traversăm o perioadă marcată de multiple crize, precum cea energetică și sanitară, unii bugetari vor primi salarii mai mari. (Playtech)

Începând de anul viitor, mai mulți angajați ai statului vor beneficia de venituri crescute, conform deciziei Guvernului.

Cine va primi mai mulți bani

Este vorba despre angajați precum personalul auxiliar din sănătate, asistente și brancardieri.

Există, totuși, o veste bună și pentru celelalte categorii de angajați din România, atât de la stat, cât și de la privat. Din fericire, se pare că anul 2022 nu ne va aduce taxe suplimentare și nici nu vor apărea majorări la taxele pe care trebuie deja să le achităm către stat. Totuși, conform ministrului, de anul viitor, s-ar putea să dispară unele scutiri de impozite şi taxe pentru anumite categorii de angajați din țara noastră.

De asemenea, în noua strategie fiscal-bugetară a actualului Executiv de la București, guvernanții ar urmări scăderea taxării muncii, mai ales în cazurile unde veniturile angajaților sunt reduse.

Salariile personalului auxiliar din sănătate, cum sunt asistentele şi brancardierii, ar putea creşte anul viitor, a anunţat ministrul Finanţelor Adrian Câciu, la Antena 3.

Taxe noi nu au cum să apară. Avem o analiză pe regimul fiscal total, avem destule exepții de la regimul fiscal și trebuie să vedem ce a funcționat, ce distorsionează mediul economic. Sunt unele zone care suferă. În sistemul sanitar există niște decalaje între partea de medici și partea de personal. Dincolo de capacitatea fizică și chiar cea moral, eu cred că trebuie văzută și din perspectiva recompensei pe care statul o poate acorda statul”, a spus ministrul Câciu, la  Antena 3.

Mai mult decât atât, mai spun reprezetanții Guvernului, se analizează situația și din alte sisteme, cum ar fi cel de învățământ.

În data de 15 decembrie, guvernanții ar urma să aibă pe masă concluziile analzielor respective, odată cu definitivarea strategiei fiscal-bugetare.

Sursa: Playtech


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

×

Dă-ne un like pe Facebook

Facebook
error: Continutul este protejat!
Închide
Închide