BREAKING NEWS
  • 23:57 » Moldova va achita la timp avansul către Gazprom pentru gazele din ianuarie, asigură Guvernul
  • 23:53 » Proteze PRINTATE 3D. Un proiect PREMIAT al Universității Tehnice din Cluj, în sprijinul persoanelor cu nevoi SPECIALE
  • 23:45 » FOTO: Incendiu cu final TRAGIC într-o localitate din județul Mureș
  • 23:42 » Parlamentari ruşi îi cer lui Putin să recunoască independenţa regiunilor din estul Ucrainei
  • 23:40 » Comisia Europeană va reţine din fondurile alocate Poloniei, în contul amenzii pentru mina de la Turow
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Activitatea a fost reluata in forta, in noul an, iar acest lucru s-a vazut inclusiv pe pietele de gaze naturale. Intr-o singura zi, cresterea preturilor a fost de 30 la suta. Iar cresterea va continua, apreciaza expertii. Volumul de gaz rusesc trimis de Rusia Europei, via Ucraina, a ajuns la cel mai mic nivel din ianuarie 2020. Directorul firmei care asigura tranzitul prin Ucraina, Serghi Makogon, a declarat ca se asteapta la scaderea livrarilor si in zilele urmatoare.

Ucraina acuza Rusia ca trimite in mod deliberat mai putin gaz spre Europa exact in lunile de iarna pentru a forta aprobarea controversatului proiect Nord Stream 2, realizat de Germania si Rusia.

La sfarsitul anului trecut, Ucraina a trimis o scrisoare noului ministru german al economiei, in care atrage atentia ca Nord Stream 2 pune in pericol livrarile de gaze catre Uniunea Europeana.

Rusia neaga acuzatiile si afirma ca Nord Stream 2 va insemna cresterea livrarilor si va duce la calmarea preturilor la gaze naturale in Europa. Gazoductul Nord Stream 2 e gata, dar se asteapta aprobarea autoritatilor germane pentru a deveni operational

 

Sursa: ghimpele.ro


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

×

Dă-ne un like pe Facebook

Facebook
error: Continutul este protejat!
Închide
Închide