BREAKING NEWS
  • 23:59 » Alte 9 cazuri de variola maimuţei au fost raportate în ultima săptămână
  • 23:56 » Medicii de familie îl critică pe Rafila și se plâng că nu vor mai putea primi bolnavi la timp din cauza rețetelor de pastile de iod
  • 23:53 » Apelul Ministerului Afacerilor Interne, după ce trei oameni s-au înecat în doar câteva ore: „Nu vă mai riscați viața”
  • 23:50 » Ministerul Sănătății revine cu precizări despre pastilele cu iod: Se iau numai în caz de expunere după un incident nuclear
  • 23:46 » Un câine abandonat a fost salvat din pădure, la Brașov. Era legat cu sârmă de un copac și într-o stare avansată de deshidratare
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Creșteri semnificative la primele de asigurare pentru companii aeriene şi maritime expuse la războiul din Ucraina

Primele de asigurare pentru unele companii aeriene şi maritime expuse în special războiului din Ucraina au crescut de peste două ori, mărind costurile suportate de acestea, spun surse din industrie, citate de agenția Reuters, citată de News.ro.

Primele de asigurări comerciale globale au crescut în medie cu 11% în primul trimestru, potrivit brokerului de asigurări Marsh, care a spus că războiul exercită o presiune în creştere asupra acestora.

Dar cifra generală maschează mişcări mai clare în unele sectoare şi acoperă doar primele cinci săptămâni după invazie.

Războiul este de obicei exclus din poliţele de asigurare obişnuite. Clienţii cumpără o asigurare suplimentară de război, pe lângă asigurarea obişnuită.

Garrett Hanrahan, director pentru aviaţie la Marsh, a declarat că asigurarea de război pentru aviaţie nu mai este disponibilă pentru Ucraina, Rusia şi Belarus, ca urmare a conflictului.

Pentru restul lumii, asigurarea pentru război a aviaţiei s-a dublat, deoarece asigurătorii încearcă să-şi recupereze o parte din pierderi, a spus el.

Piaţa războiului începe să se refacă prin creşterea preţurilor.

Conflictul, pe care Rusia îl numeşte ”operaţiune militară specială”, ar putea duce la pierderi de asigurare de 16 miliarde de dolari – 35 de miliarde de dolari în aşa-numitele clase de asigurări ”de specialitate”, cum ar fi aviaţia, sectorul maritim, creditul comercial, riscul politic şi cibernetic, a spus S&P Global într-un raport.

Numai solicitările de despăguburi din partea aviaţiei ar putea însemna 15 miliarde de dolari, a spus S&P Global, sute de avioane închiriate fiind blocate în Rusia ca urmare a sancţiunilor occidentale şi a contramăsurilor ruse.

Foto: aerocontact.com

sursa: economedia.ro


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

×

Dă-ne un like pe Facebook

Facebook
error: Continutul este protejat!
Închide
Închide