TRENDING
  • 14:08 » Ești obligat să acorzi prioaritate atunci când șoferul din față semnalizează schimbarea benzii?
  • 14:02 » Panouri solare folosite pe post de garduri de grădină. La ce prețuri infime se vând
  • 14:00 » Ploiești: Facilitate fiscală la impozitul pe clădire pentru cei care au investit/investesc în lucrări privind creșterea performanței energetice
  • 13:56 » Producția de energie fotovoltaică este la un nivel record, pe fondul unui consum extrem de redus
  • 13:50 » Se modifică Legea Pensiilor înainte de 1 septembrie! A apărut o problemă legată de bani. Ce se va întâmpla cu milioane de pensii până la urmă
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Criza din Ucraina: Putin a ordonat armatei ruse să meargă în regiuni separatiste / SUA și aliații săi pregătesc noi sacțiuni / Rusia avertizează Occidentul să se gândească de două ori înainte să facă ceva

8122894 21.02.2022 Residents celebrate the signing of documents on the recognition by the Russian Federation of the Luhansk People’s Republic (LPR) and the Donetsk People’s Republic (DPR) in Donetsk, DPR, Ukraine. Sputnik,Image: 664060074, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: – / Sputnik / Profimedia

​Președintele rus Vladimir Putin a ordonat luni desfășurarea de trupe în cele două regiuni separate din estul Ucrainei, după ce le-a recunoscut ca fiind independente, accelerând criza de care Occidentul se teme că ar putea duce la un război major.

Locuitori din Doneţk şi Lugansk sărbătoresc în stradă după ce Putin a recunoscut republicile separatiste Foto: – / Sputnik / Profimedia

Un martor al Reuters a văzut tancuri și alte echipamente militare care se deplasează prin orașul Donețk, controlat de separatiști, după ce Putin a recunoscut oficial regiunile separatiste și a ordonat desfășurarea de forțe rusești pentru a „menține pacea”.

Aproximativ cinci tancuri au fost văzute într-o coloană la marginea orașului Donețk și alte două în altă parte a orașului. Vehicule nu aveau însemne vizibile.

SUA a anunțat primele sancțiuni, marți urmează altele

Anunțul lui Putin a atras o condamnare internațională și primele sancțiuni din partea SUA, care a interzis activitatea comercială americană în regiunile separatiste și importul tuturor bunurilor din aceste zone.

Acestea sunt diferite de sancțiuni pe care Statele Unite și aliații lor le-au pregătit în cazul în care Rusia ar fi lansat o invazie la scară largă a Ucrainei, a declarat purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Jen Psaki.

Un oficial american de rang înalt a spus că desfășurarea în enclavele separatiste nu constituie încă o „invazie suplimentară” care ar declanșa cele mai dure sancțiuni, deoarece Rusia avea deja forțe acolo, dar că o campanie mai amplă ar putea avea loc în orice moment.

Marea Britanie, Franța și Germania au convenit, de asemenea, să răspundă la recunoașterea către Rusia a regiunilor separatiste prin sancțiuni, iar Casa Albă a afirmat că va anunța măsuri suplimentare.

Președintele ucrainean Volodymyr Zelenskiy, care a primit un apel de solidaritate din partea președintelui american Joe Biden, a acuzat Rusia de distrugerea negocierilor de pace și a exclus concesii teritoriale.

Rusia: Occidentul să se gândească de două ori înainte să facă ceva

Linda Thomas-Greenfield, ambasadorul american la Națiunile Unite, a spus , în cadrul unei reuniuni de urgență a Consiliului de Securitate, că recunoașterea regiunilor estice către Moscova face parte din încercarea de a crea un pretext pentru o nouă invazie în Ucraina.

„Mâine, Statele Unite vor impune sancțiuni Rusiei pentru această încălcare clară a dreptului internațional și a suveranității și integrității teritoriale a Ucrainei”, a declarat ea reporterilor după reuniunea Consiliului de Securitate de luni seară.

„Putem, vom și trebuie să rămână unii noastre pentru ca Rusia să apeleze la forțele, să se întoarcă diplomatică și să lucreze pentru pace.”

Ambasadorul rus la ONU, Vassily Nebenzia, a avertizat puterile occidentale să se „gândească de două ori” și să nu agraveze situația.

China cere reținere, Japonia este pro-sancțiuni

China a cerut tuturor părților să dea dovadă de reținere, în timp ce Japonia a declarat că este pregătită să se alăture sancțiunilor internaționale împotriva Moscovei în cazul unei invazii la scară largă.

Personalul diplomatic american, care fusese mutat de la Kiev în orașul Lviv din noaptea țării, a primit ordine să petreacă în Polonia, în timp ce criza se adâncea.

Petrolul a sărit la maximul ultimilor șapte ani, monedele refugiu, precum yenul, s-au redresat, iar bursele mondiale au intrat în ”zona roșie”, în timp ce flancul stic al Europei se află în pragul războiului.

Rubla sa depreciat în timp ce Putin vorbea, trecând la un moment dat dincolo de 80 de unități pe dolar.

sursa: news20.ro


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide