TRENDING
  • 18:29 » Al șaselea turist străin mort în Grecia. Germanul fusese dat dispărut duminică, după ce i-a dat un telefon îngrijorător soției sale
  • 18:19 » Cum a fost salvată o femeie după un grav accident de mașină?
  • 18:14 » Evaluarea Naţională 2024. Calendarul probelor. Peste 160.000 de absolvenţi de gimnaziu s-au înscris la examen
  • 18:09 » Coreea de Nord e furioasă că SUA ajută Ucraina și amenință: „Am putea ajunge la un nou război mondial”
  • 15:39 » Ce spun turiștii străini despre stațiunea Mamaia: „Am văzut foarte multe mașini luxoase. Muzica este puțin cam tare”
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Criza globală de asistente medicale se va accentua pe măsură ce pandemia intră în al treilea an
La nivel mondial exista deja un deficit de 6 milioane de asistente medicale înainte de pandemie
Numărul asistentelor medicale din întreaga lume continuă să scadă în timp ce tulpina Omicron se răspândește, existând, de asemenea, un dezechilibru, pe măsură ce țările occidentale intensifică recrutarea de personal medical din Africa și din alte țări mai sărace, relatează Reuters.

Conform Consiliului Internațional al Asistentelor Medicale, multe asistente sunt epuizate din cauza pandemiei COVID-19, iar ratele de „intenție de plecare” în decurs de un an s-au dublat, ajungând la 20-30%.

Grupul, cu sediul la Geneva, reprezintă 27 de milioane de asistente medicale în 130 de asociații naționale.

„Cred că ne aflăm la un punct de cotitură… dacă aceste cifre continuă tendința pe care o vedem, ar putea fi un exod”, a declarat Howard Catton, CEO-ul grupului, în cadrul unei conferințe de presă. „Cred că guvernele trebuie să se gândească la pachete de măsuri de susținere pe care trebuie să le pună la punct pentru a investi în asistente și în lucrătorii din domeniul sănătății anul viitor”. a spus el.

Cel puțin 115.000 de asistente medicale au murit din cauza COVID-19, dar Catton a declarat că această cifră a Organizației Mondiale a Sănătății de la începutul pandemiei până în luna mai este conservatoare și că numărul real este probabil de două ori mai mare.

La nivel mondial exista deja un deficit de 6 milioane de asistente medicale înainte de pandemie
La nivel mondial exista deja un deficit de 6 milioane de asistente medicale înainte de pandemie și aproximativ 4,75 milioane de asistente medicale urmează să se pensioneze în următorii ani, a adăugat el.

Multe din țările bogate recrutează în străinătate pentru a-și dota spitalele, a spus el, menționând că Filipine și India sunt exportatorii tradiționali, mai notează sursa citată de Mediafax.

„Am văzut în mod absolut o creștere a activității de recrutare din partea Marii Britanii și Germaniei ca exemple în Europa, a SUA și a Canadei în America de Nord, de asemenea”, a spus el. El a adăugat că țări africane precum Kenya, Uganda, Nigeria sunt zinele de recrutare.

Apariția variantei de coronavirus Omicron, detectată pentru prima dată luna trecută în Africa de Sud și în Hong Kong și raportată în prezent în aproape 60 de țări, a provocat noi îngrijorări.
Sursa: Digi24


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide