BREAKING NEWS
  • 23:59 » Alte 9 cazuri de variola maimuţei au fost raportate în ultima săptămână
  • 23:56 » Medicii de familie îl critică pe Rafila și se plâng că nu vor mai putea primi bolnavi la timp din cauza rețetelor de pastile de iod
  • 23:53 » Apelul Ministerului Afacerilor Interne, după ce trei oameni s-au înecat în doar câteva ore: „Nu vă mai riscați viața”
  • 23:50 » Ministerul Sănătății revine cu precizări despre pastilele cu iod: Se iau numai în caz de expunere după un incident nuclear
  • 23:46 » Un câine abandonat a fost salvat din pădure, la Brașov. Era legat cu sârmă de un copac și într-o stare avansată de deshidratare
Daca ti-a placut, distribuie acum!

CTP despre asaltul AUR asupra primăriei din Timișoara: Asta făceau Cămășile brune în Germania anilor ’20-’30

Cristian Tudor Popescu a comentat vineri seara, la Digi24, asaltul simpatizanților AUR asupra primăriei din Timișoara. Gazetarul atrage atenția asupra lozincilor „agresive, violente, grav insultătoare” care s-au scandat și se întreabă retoric ce s-ar fi întâmplat dacă protestatarii îl găseau pe Dominc Fritz în birou. CTP aseamănă acțiunea din orașul de pe Bega cu cea a Cămășilor brune, a „detașamentelor de asalt” din Germania anilor ’20-’30, care năvăleau în instituții publice, ca să facă dreptate, după regulile lor.

Claudiu Pândaru, jurnalist Digi24: Vorbim despre un subiect care a atras atenția opiniei publice, azi, la Timișoara, prin stridența lui. Zeci de simpatizanți ai partidului AUR au pătruns în sediul primăriei unde au scandat împotriva edilului Dominic Fritz și i-au cerut demisia. Ați văzut probabil acele imagini cu protestatarii care încercau să ajungă în birourile primarului, au și intrat în primărie. Poliția, Jandarmeria care asigură paza instituției nu au intervenit aproape deloc. Poliția a anunțat pe urmă că a deschis un dosar penal.

Cristian Tudor Popescu: Domnule Pândaru, ați reprodus acum doar scandarea „Rușine să vă fie!”. Au fost mult mai multe și am să le citez. „Herr Fritz nu uita, Timișoara nu-i a ta!”, De altfel, aici, liderul acestui asalt, George Simion, a numit Timișoara – „Fritzișoara”. „Minciunile unei părți a presei din Fritzișoara”.

Apoi, „Venim peste tine, parașutatule din Germania!”, Ieși afară javră ordinară!”. Astfel de scandări mă fac să mă gândesc, și întreg comportamentul acestor indivizi, ce s-ar fi întâmplat dacă se întâlneau cu Dominic Fritz, dacă era în birou Dominic Fritz, și nu plecat în străinătate, cum înțeleg că este. Ce s-ar fi întâmplat acolo? Inși, care pretinde acest domn că veneau în audiență. În audiență, urlând „Venim peste tine, parașutatule din Germania!”, „Ieși afară, javră ordinară!”.

Ce vedem de luni bune încoace, sau rele, este un fenomen care afectează orice popor din această lume. Periodic, apare la suprafață o formațiune tumorală din popor, în cazul de față poporul român, care exhibă o propagandă bazată pe xenofobie, pe șovinism, pe antisemitism și pe violență.

Exemplul cel mai apropiat pentru ce fac acești inși sunt Cămășile brune, cel mai apropiat ca procedee, nu în timp, pentru că asta se întâmpla în Germania anilor ’20, începutul anilor ’30. Cămășile brune, sau sturmabteilung, „detașamentele de asalt”. Acei indivizi purtau respectivele cămăși ca semn de identificare, așa cum poartă, am văzut, o serie de inși acolo, acele veste galbene cu AUR pe ele. Și sub acest semn, năvăleau în instituții publice, ca să facă dreptate, după regulile lor, împărțind oamenii în buni germani și răi germani, sau suboameni, și aplicând corecții fizice.

„Ca și în Germania anilor ’20, ’30, autoritățile, respectiv poliția, se făceau că nu văd când se călcau în picioare orice reguli și erau agresați cetățenii și instituțiile”

Acești inși s-au transportat, iată, au fost la Palatul Parlamentului unde au pătruns pe poarta aceea, intrând în curtea Parlamentului, acum îi vedem aici, cu ceva timp în urmă i-am văzut luând cu asalt Ministerul Sănătății, luând cu asalt Ministerul de Interne, și acum, iată, un nou asalt în această primărie din Timișoara.

Ca și atunci, în Germania anilor ’20, ’30, autoritățile, respectiv poliția, se făceau că nu văd în momentul în care indivizii ăștia călcau în picioare orice reguli și agresau cetățenii și instituțiile. Așa a făcut și poliția din Timișoara. Așa au făcut și jandarmii la Palatul Parlamentului, unde inșii ăia au putut să pătrundă acolo forțând porțile, aici, iată, au pătruns nestingheriți în primărie.

Încă o dată, gândiți-vă ce s-ar fi întâmplat dacă Dominic Fritz era acolo!

Claudiu Pândaru, jurnalist Digi24: Sunt discuții în spațiul public, opinii, care spun că e mai bine că jandarmii, polițiștii nu intervin, pentru a nu-i victimiza pe acei oameni, pentru a nu escalada lucrurile. Nu sunteți de acord cu aceste opinii?

Cristian Tudor Popescu: Nu! Nu! Cum să nu intervii? Deci, le interzici accesul în clădire. Păi, am văzut toate imaginile, oamenii aceștia au pătruns în clădire scandând lozinci agresive, violente, grav insultătoare… Cum să-i lași, pe cioporul ăsta de inși să intre acolo? Nu spune nimeni să intervii în forță asupra lor, dar există mijloace prin care îi împiedici, că de aia sunt organe de ordine, și aici, ca și la Palatul Parlamentului. Vasăzică nu sunt în stare să țină astfel de grupuri violente în afara instituțiilor statului? Păi, atunci la ce să ne mai așteptăm?

„Pot să fie atrași din ce în ce mai mulți români de propaganda AUR, în condițiile în care guvernarea dă din ce în ce mai multe rateuri”

Claudiu Pândaru, jurnalist Digi24: Dincolo de aceste evenimente pe care le-ați identificat și dumneavoastră, această formațiune politică parlamentară, AUR, care se bate în sondajele de opinie – sigur, sunt fotografii de moment, arată ce se întâmplă acum în societate românească -, se bate pentru locul 2-3 în sondaj. Cu astfel de acțiuni va crește în preferințele electoratului?

Cristian Tudor Popescu: Depinde în primul rând de ce fac partidele aflate la guvernare, pentru că întotdeauna, în astfel de situații, vă spuneam, când apar tumori maligne, cum este acest AUR, ele se pot extinde. Adică poate să crească numărul de celule infectate – bine, în cazul cancerului nu e vorba de o infecție – pot să fie afectați din ce în ce mai mulți români, pot să fie atrași de propaganda aceasta AUR, în condițiile în care guvernarea actuală dă din ce în ce mai multe rateuri. Asta este ecuația în momentul de față.

Acești inși nu fac decât să speculeze ceea ce se întâmplă – atitudinea președintelui Iohannis care a pierdut enorm în încrederea publicului, problemele facturilor la energie, care sunt gestionate cât se poate de prost în momentul ăsta de către Guvern, care stă să explice una, alta, formulare, să faci reclamație… Ne găsim într-o situație de urgență, de catastrofă naturală! Dacă au loc inundații, începi să discuți despre regulile care trebuiesc respectate în zonele inundabile? Atunci? Nu! Rezolvi problema, încerci să salvezi oamenii.

Așa și acum. Nu poți să lași oamenii să degere în case, să nu aibă cu să-și încălzească mâncarea, trebuie să rezolvi această problemă, cât țin lunile friguroase de iarnă, și după aceea discutăm despre regulament, despre bonusuri și alte lucruri care s-au vehiculat în povestea asta cu Ministerul Energiei, cu ANRE și așa mai departe.

Deci, Guvernul procedează greșit și acești inși speculează. Să vedem până unde o să meargă această contaminare a românilor de propaganda AUR.

Sursa: Digi24

Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

×

Dă-ne un like pe Facebook

Facebook
error: Continutul este protejat!
Închide
Închide