BREAKING NEWS
 • 19:25 » Lista farmaciilor care testează gratuit pentru Covid-19, publicată de Ministerul Sănătății
 • 20:44 » ALIMENTEAZĂ ȘI STAȚIA DE CARBURANȚI RST TE PREMIAZĂ
 • 18:36 » Comisia Europeană anunță că sursele regenerabile au depășit combustibilii fosili ca sursă principală de energie în UE
 • 18:33 » Plafonarea prețurilor la energie și gaz și compensarea facturilor, adoptate de Parlament. Cum se aplică și cum se vor calcula facturile
 • 17:42 » Toamna-n șezătoare! Valori, tradiții, obiceiuri – comori nestemate ale satului nostru
 • 14:55 » Un copil și patru tineri până în 30 de ani au murit din cauza Covid. Toți erau nevaccinați și aveau comorbidități
 • 14:52 » Alba Iulia, orașul cu cea mai mare incidență Covid din România

Culisele demisiei lui Mirel Rădoi » Șefii FRF știau că urma să plece, dar nu au avut încredere să-l păstreze

Mirel Rădoi îi anunțase pe conducătorii Federației că avea să renunțe la post după finalul grupei preliminare, nu a luat decizia brusc, după meciul cu Armenia. FRF nu a încercat, în intervalul de timp de la primirea veștii până luni seară, să-l convingă să continue.

Anunțul pe care l-a transmis Rădoi după victoria cu Armenia a constituit o surpriză numai pentru public, în Federație era cunoscută intenția lui cu cel puțin o săptămână înaintea jocului de luni seară.

Rădoi le spusese din timp șefilor FRF

Mirel le spusese lui Mihai Stoichiță și lui Răzvan Burleanu că avea de gând să renunțe la postul de selecționer după ultimul meci din grupa preliminară, fără să mai conducă echipa și în eventualul baraj. 

Iar naționala are acum șanse mari de calificare la baraj. Pentru a-și asigura participarea în duelurile decisive pentru accesul la Campionatul Mondial, „tricolorii” ar trebui să câștige cu Islanda și cu Liechtenstein, ca să nu depindă de rezultatele Armeniei și ale Macedoniei de Nord, celelalte două formații care mai pot ajunge pe locul al doilea.

Nu au avut încredere să-l păstreze pe Rădoi

Chiar dacă au știut din timp, șefii Federației nu au făcut niciun gest clar ca să-i schimbe planul lui Rădoi înainte ca el să-l pronunțe și în public. Calculul lui Burleanu și al oamenilor lui era argumentat cu cifrele din clasament.

România nu era sigură de participarea la baraj, deci exista riscul ca lui Mirel să-i fie oferit de pomană un contract valabil până la sfârșitul lunii martie.

Când Rădoi a realizat că nu va exista o renegociere a contractului, și-a asumat să anunțe și în public că va pleca din post imediat după jocul cu Liechtenstein, ultimul din grupa aceasta. De aceea a fost atât de insistent luni seară, în momentul în care ziariștii din sala de conferințe au încercat să afle dacă decizia e una definitivă sau mai poate să fie schimbată în noiembrie, atunci când naționala va disputa ultimele două runde din grupă.

FRF l-a făcut antrenor pe Rădoi

Mirel pleacă supărat pe Federație, instituția cu care a avut o colaborare foarte avantajoasă în trei ani și jumătate. Când a ajuns la FRF, el nici nu putea fi antrenor, fiindcă nu avea licență.

Rădoi e dezamăgit acum de relația avută cu conducerea Federației, dar perioada pe care a petrecut-o în “Casa Fotbalului” i-a folosit enorm, l-a transformat din fost fotbalist în antrenor calificat și recunoscut.

Rădoi fusese doar antrenor „de probă”

În martie 2018, când a fost angajat la FRF, Mirel avusese o scurtă experiență ca tehnician “sub acoperire” al FCSB-ului. Sub acoperire fiindcă, neavând vreo licență de antrenor, el se afla în situația în care este Miță Iosif astăzi, nu avea voie să se ridice de pe bancă în timpul meciurilor ca să le transmită indicații jucătorilor.

Rezultatele au fost slabe, FCSB era în pericol să ajungă în play-out înainte ca Mirel să fie demis și să revină Reghecampf.

Rădoi obținuse în Moldova carnetul de antrenor. La FRF a fost angajat cu licența B. După cinci luni, Federația i-a dat „A”. După doi ani, i-a înmânat și Pro. Când a ajuns în Federație, Mirel nu avea voie nici măcar să fie secund în prima ligă, acum poate să ocupe un post de „principal” în oricare club din lume.

FRF l-a promovat pe Rădoi împotriva regulamentului propriu

Burleanu a numit 4
selecționeri în cei 7 ani ai
săi ca președinte al
Federației // FOTO Cristi Preda

Stoichiță a insistat inițial pentru recrutarea lui și l-a „plasat” ca director tehnic al naționalei de tineret, pe care o conducea Isăilă. Daniel a plecat în Arabia Saudită și postul i-a fost oferit lui Rădoi. Federalii l-au promovat după aceea la „seniori” în locul lui Contra.

Au ignorat faptul că el nu avea calificarea necesară unui „principal”, deținea numai licența A. “Am solicitat UEFA o opinie despre acest subiect și oamenii de acolo au acceptat ca Mirel să conducă echipa națională fără «Pro»”, a explicat Mihai Stoichiță, protectorul și promotorul lui Mirel în toată perioada aceasta în care Federația l-a transformat din fost jucător în antrenor calificat.

9,61a fost nota pe care Școala de Antrenori din FRF i-a acordat-o lui Rădoi la examenul de obținere a licenței Pro. El a obținut nota cea mai mare dintre toți cursanții. Al doilea s-a clasat tot un angajat al Federației, Adrian Mutu, cu 9,60

sursa:gsp.ro

Daca ti-a placut, distribuie acum!
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

×

Dă-ne un like pe Facebook

Facebook
error: Continutul este protejat!
Închide
Închide